Editorial Mediterrània

La Petita historia de la Vegueria Penedès, amb il·lustracions de Pilarín Bayés, acosta la història local a infants i joves

L’obra parteix d’una visió del territori penedesenc des de dalt del castell d’Olèrdola, lloc de remota història que serveix per introduir la crònica de la vegueria

La Petita historia de la Vegueria Penedès, amb il·lustracions de Pilarín Bayés, acosta la història local a infants i joves. EIX

La Petita historia de la Vegueria Penedès, amb il·lustracions de Pilarín Bayés, acosta la història local a infants i joves. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El dimecres passat dia 10 va tenir lloc a l’acollidor espai del pati de Vinseum l’acte de presentació de la Petita historia de la Vegueria Penedès. És el número 321 de la col·lecció Petites històries de l’Editorial Mediterrània.

L’obra parteix d’una visió del territori penedesenc des de dalt del castell d’Olèrdola, lloc de remota història que serveix per introduir la crònica de la vegueria. El reconeixement del Penedès com a unitat administrativa arrenca a l’Edat mitjana, es perd com tantes coses amb la derrota de 1714 i el llarg camí de recuperació culmina el 2017 quan el Parlament crea la vuitena vegueria, la del Penedès. El més atractiu del llibret és sens dubte les esplèndides i inimitables il·lustracions de la Pilarín Bayés, que fan que aquests esdeveniments els pugui seguir fàcilment tothom i especialment infants i joves.

A l’acte hi van intervenir Fèlix Simon, president de l’entitat Provegueria Penedès, que va destacar la importància de la comunicació en el llarg camí que ha portat a la consecució de la Vegueria; Flora Senabre, delegada de la mateixa entitat en la divulgació de la vegueria en el món escolar, d’importància cabdal com bé va destacar; Manel Cervera, autor del guió del llibre que en va exposar la idea i el contingut; Eduard Fornés, vilafranquí d’origen i fundador de l’Editorial Mediterrània, que va parlar de l’èxit i l’abast que ha tingut aquesta col·lecció fins al punt que d’alguns títols se n’ha editat més d’un milió d’exemplars.

La intervenció de Pilarín Bayés va ser genial ja que va consistir en ensenyar uns dibuixos fets in situ que remarcaven la importància de la història del Penedès. L’acte el va tancar Pere Regull, delegat de la Generalitat a la Vegueria Penedès que va reconèixer que ara per ara la Vegueria és una realitat sobre el paper i poca cosa més i que és doncs ineludible el seu desplegament. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local