Sisena edició

Companyies i artistes nacionals i internacional ompliran la Carpa Revolució pel Fes+Chapeau

El festival és una plataforma eclèctica amb propostes artístiques de circ, música, teatre, dansa, titelles, instal·lacions i arts plàstiques

Redacció Sant Pere de Ribes 16-04-2019 20:08 Lectures 3552
Companyies i artistes nacionals i internacional ompliran la Carpa Revolució pel Fes+Chapeau. EIX

Companyies i artistes nacionals i internacional ompliran la Carpa Revolució pel Fes+Chapeau. EIX

Del 18 al 22 d’abril de 2019, la Carpa Revolució acollirà la 6ª edició del Fes+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques. El Fes+Chapeau és un festival que promou i difon les arts escèniques al carrer alhora que genera un espai d’intercanvi i connexió artística professional, entenent l’art com a motor de canvi, transformació i cohesió social.

Entre els artistes confirmats per l’edició de 2019, destaca, en l’apartat musical, la presència del grup de fusió català La Señora Tomasa, que actuarà la nit de divendres a dissabte, a la 1 del matí, i l’actuació dels pioners de l’escena dub electrònica, Asian Dub Foundation Soudsystem, que sortiran a l’escenari la matinada del diumenge 21. Pel que respecta a les arts escèniques, el festival comptarà amb la participació de la companyia VolemVolar i el seu gran trapezi volant, un dels pocs d’aquestes característiques a Catalunya. El col·lectiu Contaminando Sonrisas guiarà els tallers de circ per infants i famílies que es duran a terme divendres, dissabte i diumenge, i el celler de creació de la Carpa Revolució, el viver de produccions culturals del Festival, presentarà 4 espectacles treballats el darrer any: “It happens...” de la Companyia Campistany; “Raza”, del Colectivo Azar; “Desencuentros”, de Mr Divinetz & Big Lady i “Volenvet”, de The Flow Company. La programació també inclourà moments per a la reflexió col·lectiva: per part de Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i el Garraf, s’han preparat dues xerrades: “Per què emmalaltim?” a càrrec d’Aleix Pàmies, el dissabte 20 a les 17:00, i  “Rumb a l’extinció, emergència climàtica” a càrrec del col·lectiu XR, el diumenge 21 a les 17:00.

A més, les següents companyies i artistes nacionals i internacionals també hi actuaran: Adriano Cangemi, Alikindoi, Arritmados, Bangarang Nuits!, Control Z y sus Cholos, Cris Blasco & Pat Sol, Dikothomia, Dijeyow, Duo X caso, Efecto R, Enemic Natural, Escarteen Sisters, Gabriel Briones,, Katapulta, Laberinto Producciones, Las Fritas, Little Testa, Mabel Flores & La Kayangó, Microguagua, Miss Loopita, Oli el Clown, Percal Percussió, Puntmoc, Spirito, Talia Teatre, The Kinky Coo Coo's.

El festival és una plataforma eclèctica amb propostes artístiques de circ, música, teatre, dansa, titelles, instal·lacions i arts plàstiques que també experimenta escenogràficament amb l’espai públic creant ambients originals. El celler de creació i les residències d’espectacles són alguns dels seus valors a l’alça que compagina amb una programació cultural durant l’any. La ubicació de la Carpa Revolució, a la Masia Can Puig de Ribes (carrer Major, 110) i el seu entorn, faciliten la disposició de diferents espais, tots ells pròxims, on es duen a terme les representacions.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres