Concert

Nerea Bassart estrena projecte al BP Festival

El Festival del Baix Penedès, aquest dissabte 4 de maig celebra la segona edició amb un ampli cartell i la presentació del nou treball de la compositora vendrellenca

Bàrbara Scuderi El Vendrell 02-05-2019 15:32 Lectures 1587
Nerea Bassart estrena projecte al BP Festival. Eix

Nerea Bassart estrena projecte al BP Festival. Eix

La trajectòria de Nerea Bassart va lligada a la seva constant inquietud per aprendre i avançar. La cantant i compositora fa dos anys va iniciar-se en la bateria, l’instrument que ha suposat un pas endavant i la formació d’un nou projecte, al costat de Xavi Pomar (baix) i Pau Josa (guitarra), amb els qui havia compartit formacions musicals anteriorment. L’experiència de l’enregistrament amb Lax’n’Busto, al costat d’altres veus com Pemi Fortuny i Ramon Mirabet, va suposar, confessa, un aprenentatge pel que serà el seu proper treball discogràfic. En fase embrionària, Bassart ha optat per la naturalitat i la consolidació de les composicions abans d’entrar a l’estudi.

Els directes, com el concert d’aquest dissabte al BP Festival al Vendrell, seran la posada en escena i la minuciosa exposició de les novetats, experimentant en cada assaig previ fins a obtenir el so desitjat per iniciar l’enregistrament, previsiblement el proper mes d’agost.

La cantant vendrellenca és activa i activista musical. Admira els patrons rítmics dels anys 60 i 70, i de la seva admiració ha extret una sonoritat més moderna, amb un so funk i soul, que recupera pels seus concerts tant respecte dels nous temes com de les versions que interpreten. El nou projecte comença a rodar aquest dissabte i ho fa envoltat d’amistats i un públic que no es perd cap de les seves actuacions.

La formació, però també la creativitat i la seva tenacitat en experimentar amb diferents instruments, han portat a Bassart a compartir escenaris, de petit o més gran format, amb diferents grups i solistes. Col·laboracions que valora com a part determinant d’un enriquiment personal i professional.

Des del primer EP, Something in the Bone, Nerea Bassat ha fet de la seva trajectòria tot un laboratori musical en una evolució que va més enllà de la música. L’equilibri, reflectit en les seves composicions, mostra una artista que gaudeix i que transmet optimisme.

Un tast del nou treball i l’anunci del nou disc, són les novetats amb que arriba Nerea Bassart al BP Festival del Vendrell, que celebra la segona edició amb un ampli cartell de concerts, masterclass, tallers i espectacles de carrer.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No