Teatre Infantil

Vilafranca 20 anys de la Mostra de Teatre Infantil i de l’Escena Jove

En aquests vint anys, el Teatre Cal Bolet ha acollit més de 4.500 alumnes i s’hi han fet més de 320 obres teatrals

Redacció Vilafranca del Penedès 07-05-2019 10:12 Lectures 2915
Vilafranca 20 anys de la Mostra de Teatre Infantil i de l’Escena Jove. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca 20 anys de la Mostra de Teatre Infantil i de l’Escena Jove. Ajuntament de Vilafranca

Aquest any la Mostra de Teatre Infantil 2019 està d’aniversari! Des del 1999 la canalla i el jovent de Vilafranca pugen a l’escenari del teatre per mostrar al públic el que han treballat durant tot el curs escolar.

En aquests vint anys, el Teatre Cal Bolet ha acollit més de 4.500 alumnes i s’hi han fet més de 320 obres teatrals. Tota una experiència teatral que ha estat un luxe compartir: la diversió, el talent, les llàgrimes, els aplaudiments i tot el que s’aprèn quan el teatre obre les portes.

Divendres i dissabte, a les 19h, i diumenge, a les 12h, tindran lloc al Teatre Municipal Cal Bolet les representacions de la Mostra de Teatre Infantil 2019. Un total de 7 escoles de Vilafranca: Vedruna St. Elies, Sant Ramon de Penyafort, Montagut, Estalella Graells, Dolors Piera, Cristòfor Mestre i Sant Josep seran presents en aquesta mostra amb un total de 10 obres que representaran nens i nenes de cursos de primària i ESO.

El diumenge, 12 de maig, a les 10h, a la plaça Penedès hi haurà una xocolatada per a tothom per celebrar l’aniversari de la Mostra de Teatre Infantil i l’Escena Jove.

Obres de la Mostra de Teatre Infantil

Divendres, 10 de maig, a les 19h

Colls units

Alumnat de 5è de primària a 2n d'ESO del Col·legi Sant Josep

Una forta crisi sacseja un país on convivien pacíficament ciutadans del coll vermell i del coll verd. La Colla dels Colls Vermellosos atribueix la causa de tots els mals als ciutadans del coll verd. A més d'una al·legoria sobre l'ascensió del nazisme a Alemanya, aquesta obra acosta als infants temes com el racisme, l'explotació econòmica o la dominació sobre països i cultures.

Fitxa artística

Autoria: Adaptació a càrrec de Mar Soler de l'obra Nassos, nassos, nassis de Quim Canals

Direcció: Mar Soler

Interpretació: Ariadna Girona, Martí Sonet, Gerard Bolet, Carla Rovira, Eva López, Aina Gil, Mireia Gil, Júlia Fernández, Marta González i Marc Muntané.

Maquillatge i vestuari: Voluntaris

Agraïments: Voluntaris i escola Sant Josep

 

L’Astàleg de Bronze

Alumnat de 3r de primària a 2n d'ESO del Col·legi Vedruna Sant-Elies

Un grup d'arqueòlogues i aventureres són les encarregades d'una missió secreta: localitzar l'Astàleg de Bronze, una estatueta de bronze.

Resoldre l’enigma suposa rebre l’herència de la fortuna del magnat Lord Sebastian Apricot com a recompensa. Però aquest premi atrau els seus tres nebots: Charles, Robert i Albert, més coneguts amb l'àlies dels Mans Blanques. La cosa es complica quan també s'afegeixen a la recerca la multimilionària Fortuna d'Ors i la seva fidel ajudanta, la Conèpiles. "

Fitxa artística

Autoria i direcció: Carles Casas

Interpretació: Cesc Alejandro, Clàudia Bruquetas, Aina Jodar, Jana Laguna, Gerard Macià, Helena Piloñeta i Francesc Sabaté

Maquillatge i vestuari: Carles Casas i Marta Nogués

Agraïments: Marta Noguès, Cristina Serrano, Jordi Fernandez, Ampa i Escola Vedruna Sant Elies

 

Rodari ens roda món!

Alumnat de 2n a 6è de primària del Col·legi Sant Ramon de Penyafort

Gianni Rodari deixa en els contes pinzellades de la seva fina ironia, alhora que fa una crida a la cordialitat, la generositat i l'honradesa. Us portem una adaptació teatral de tres contes que posaran a prova la vostra imaginació. Preparades i preparats per viatjar?

Fitxa artística

Autoria: Adaptació teatral de Mar Soler de tres contes de Gianni Rodari
Direcció: Mar Soler

Interpretació: Guillem Brull, Roger Quer, Èric González, Marta Paredes, Eva Moreno, Pau Joan, Meritxell Arnan, Martina Fort, Daniela Baladón, Gala Mora, Ginesta Ullate, Mar Miranda, Jana Miranda, Jana Guilera, Carlota Piqué, Júlia Oller, Marc Tomàs, Jaume Freixedas

Maquillatge i vestuari: Voluntaris del col·legi Sant Ramon de Penyafort

Agraïments: Exalumnes de l'extraescolar, voluntaris, Anna Saumell, Adrià Tarrida i M. Remei Ullate

 

Valor incalculable

Alumnat de 6è de primària de l'Escola Dr. Estalella i Graells

La història ocorre a Barcelona, concretament, al barri de Gràcia. En una torreta gens humil viuen l'àvia Paquita i les seves dues netes. A l’àvia se la coneix per la seva garreperia, i les males llengües diuen que dins la caixa forta amaga valors incalculables! Les netes volen aconseguir un dels tresors de la caixa: l'Ou de Fabergé, i estudien un pla per aconseguir-lo. Com s’ho faran amb el vigilant de la casa? Com despistaran els mossos d’esquadra? I el delinqüent més buscat, què hi fa a la casa?

No us perdeu aquesta peça teatral, de valor incalculable!


Fitxa artística:

Autoria i direcció: Carles Casas

Interpretació: Manel Vázquez, Guillem Feliu, Miguel segura, Julià Martin, Foix Subirós, Sira Amatller., Joana Romeu, Mar Ullate, Glauca

Amatller

Maquillatge i vestuari: Escola Estalella i Graells

Agraïments: Pedro Garcia, Marta Nogués i AMPA Escola Dr.Estalella i Graells

 

Dissabte, 11 de maig, a les 19h

 

Un somni com a lliçó

De 3r de primària a 2n d'ESO del Col·legi Vedruna-Sant Elies

Un viatge fantàstic a un indret de contes on no faltarà cap detall per assolir l’objectiu de la bondat. Un somni de bruixes bones, prínceps i princeses destronats, i de personatges amb bondat al cor.

Tot comença amb l'arribada d'uns nens nous a una petita escola. Les mestres faran tot el possible per rebre com cal els nou vinguts, però els seus companys de classe no és que tinguin molt bones idees... Així que caldrà fer un bon aprenentatge. Tot això i molt més a Un somni com a lliçó.

Una història d’acceptació i de tolerància.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Carles Casas

Interpretació: Roger Armengol, Irene Castro , Fèlix Hill, Marta Mateu, Guillem Mestres, Núria Navarro, Òscar Raymond de la Nogareda, Marina Ventosa

Maquillatge i vestuari: Carles Casas i Marta Nogués

Agraïments: Marta Noguès, Cristina Serrano, Jordi Fernandez, Ampa i Escola Vedruna-Sant Elies


Pinzell Brillant

Alumnat de 1r a 3r de primària de l'Escola Dolors Piera

Sembla que, aquest any, al concurs més important de pintura, Pinzell Brillant, hi tornen a participar les pintores més famoses del moment. Tot el poble on se celebra el concurs hi està d’allò més involucrat i se sent emocionat. Però, els malvats es quedaran quietets aquest any? O en planejaran alguna de les seves per intentar aixafar els plans del concurs?

Misteri i pintura us esperen en aquesta obra de teatre.

Que comenci la funció!

Fitxa artística

Autoria i direcció: Anna Bonfill

Interpretació: Xènia Vilaplana, Naomi Obi, Minerva Sánchez, Carla González, Max Perea, Marçal Bertran, Andrea Gómez, Dasha Alcàntara, Valeria Gómez

Maquillatge i vestuari: Marta Estrany i Reyes Anaya

Agraïments: AMPA del col·legi Dolors Piera

 

Diumenge, 12 de maig, a les 12h

Castell de cartes

Alumnat de 1r a 6è de primària de l'Escola Cristòfor Mestre

Al país de les cartes hi ha molts habitants i tots hi viuen en harmonia, pau i felicitat. Al matí tots comparteixen el gust per l’esport. Però individualment cadascú té els seus peculiars gustos. Als diamants els agrada escoltar música, els cors gaudeixen movent l'esquelet, els trèvols s’apassionen cantant cançons boniques i les piques xalen amb els tiberis: sempre tenen la boca plena i un budell buit. Això sí, tots respecten les preferències dels companys.

Però un dia ocorre una cosa i...no us perdeu ni un ni mig detall de què passarà.

Fitxa artística

Autoria: Carles Casas

Autoria i direcció: Carles Casas i Marta Nogués

Interpretació: Daniela Garcia, Martina Ortega, Mireia Abanto, Eva Rubio, Ariadna Cornudella, Mariona Amatller, Abril Garcia, Felix Aixàs, Eloi Risco, Sara Izquierdo, Richance Deglòs, Paula Dumont, Lluc Rojo, Ariadna López, Arlet Torbellino

Maquillatge i vestuari: Carles Casas, Marta Nogués i l'Escola Cristòfor Mestre

Agraïments: AMPA i Escola Cristòfor Mestre

 

Ni un pam de net

Alumnat de 4rt a 6è de primària de l'Escola Dolors Piera

Estem en directe, en un programa de televisió de màxima audiència, a punt per saber el veredicte del súper concurs mundial Operació Trombó, que concedeix el premi de la Corxera d'Or.

La mare i la mestra de música de les germanes Piera estan ansioses per saber si aconseguiran el guardó i si aquestes es faran riques i famoses. Mentrestant, uns personatges estan maquinant un pla per obtenir el botí. La història encara s’embolica més amb la participació de les estrelles estrellades, les presentadores de la televisió, de les  productores més famoses del món musical i d’unes venedores amb el seu porta a porta.

La intriga i l’acció estan garantides!

Fitxa artística:

Autoria: Carles Casas

Direcció: Marta Nogués

Interpretació:Wijdan Rzine, Sara Vicente, Sara Galimany, Laia Santacana, Marta Montanyés, Noa Gómez,  Aina Castells, Sara Sanchez, Lucía Ledesma, Judith García

Maquillatge i vestuari: Mar Montserrat

Agraïments: AMPA de l'Escola Dolors i Piera


Sr. Disney

Alumnat de 1r i 2n de primària de l'Escola Montagut

 

En un món i en una societat, plena d'estereotips ens trobem, en persona, amb els mítics personatges creats pel sr. Disney, en el Special Disney World Live. Un programa on es pot saber tot d'ells. Però els nostres estimats personatges ja comencen a estar farts d'aquesta societat... que faran? Algú els ajudarà, a poder canviar les coses?


Fitxa artística:

Autoria i direcció: Nil Coral i Ariadna Canals

Interpretació: Èlia Margarit, Jordi Gutiérrez, Mar Budas, Laia Mateu, Nicolás Martínez, Joana Soler, Mariona Borràs, Alícia Franquesa, Hèctor Vidal, Júlia Diaz, Laia Ramiro, Zoe Garcia, Natzaret Batlle, Ariadna De Lamo Sanz, Alba Llop i Lucia De La Rosa.
Maquillatge i vestuari: Nil Coral i Ariadna Canals

 

Ens fem grans

Alumnes de 3r, 4rt i 5è de primària de l'Escola Montagut

Ens fem grans es basa en petits fenòmens i escenes de la vida quotidiana, pares i fills, avis i nets, filles, mares... Ens preguntem el perquè de les coses. Desitgem tenir-ho tot i a la vegada dubtem de tot. Tenim conflictes, pors, inseguretats, volem ser els pares i fills perfectes. En resum, una obra familiar per gaudir en família

Autoria: Adaptació de T de Teatre

Direcció: Nil Coral i Ariadna Canals

Interpretació Jordi Domènech, Joana Fort, Pol Vallès, Pia Rojas, Lluc Fernàndez, Laura Faz, Carla Segura, Anna Nicolàs, Aina Reventós, Ariadna Rossell, Lluc Soler, Biel Borrut, Max Portillo, Joan Llop, Pau Padilla i Pilar Romeu

Maquillatge i vestuari: Nil Coral i Ariadna Canals

Les entrades no estan numerades i tenen un cost de 3€. Es poden adquirir a les taquilles de Cal Bolet els dijous de 18h a 20h o el mateix dia de la funció a les taquilles de Cal Bolet una hora abans de l’inici de l’espectacle.

La presentació de les obres anirà a càrrec del grup de teatre Ni tu ni ningú.

 

La Mostra de Teatre Infantil és una activitat organitzada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i les escoles participants amb la voluntat de donar valor al teatre com a manifestació cultural i educativa de primer ordre. Amb la formació teatral els infants tenen l’oportunitat de prendre contacte amb el món del teatre, aprenen tècnica corporal, interpretativa, a parlar davant dels altres, a reforçar la seva identitat personal, a desinhibir-se, a relacionar-se… En definitiva, descobreixen que el teatre és una gran eina educativa i d’aprenentatge personal.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No