Es desmarquen

Els castellers de Vilafranca i la Vella de Valls alerten que no han cedit els seus drets d'imatge a ningú

Es mostren sorpresos per l'acord de la Coordinadora de Colles amb la productora Som en substitució de La Xarxa

ACN Vilafranca del Penedès 07-05-2019 19:44 Lectures 1643
Encaixada de mans del director del grup Som, Oriol Soler, i del nou president de la CCCC, Roger Gispert, a la plaça del Blat de Valls. ACN

Encaixada de mans del director del grup Som, Oriol Soler, i del nou president de la CCCC, Roger Gispert, a la plaça del Blat de Valls. ACN

Els castellers de Vilafranca i la Colla Vella Xiquets de Valls han alertat que no han cedit els seus drets d'imatge a ningú. Reaccionen d'aquesta manera a l'anunci de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) segons el qual han pactat amb la productora Som la retransmissió televisiva de trenta actuacions castelleres durant quatre anys prorrogables en substitució de La Xarxa, el conglomerat mediàtic de la Diputació de Barcelona que és qui ho feia fins ara. En el cas de la Colla Vella, fonts del grup s'han mostrat especialment molestos a l'ACN, no només pel fet que no sabien res d'un acord sinó també perquè aquest acord s'ha presentat a la seva ciutat, a Valls. En el cas dels castellers de Vilafranca, a més, afirmen que ara com ara no tenen intenció de cedir els drets d'imatge.

La CCCC ha anunciat aquest dimarts que la cooperativa Som, dirigida per l'empresari de la comunicació Oriol Soler, retransmetrà les diades castelleres en substitució de la Xarxa de Comunicació Local. L'acord estableix la difusió d'una trentena d'exhibicions arreu del país encara per determinar durant un termini de quatre anys prorrogables. Es dona ja per fet, però, que l'arrencada coincidirà amb la diada de Sant Joan, a Valls. També es farà un programa televisiu de mitja hora i més continguts a través d'un portal web, amb els detalls encara per concretar.

L'anunci s'ha fet aquest dimarts a Valls i ha causat sorpresa entre dues de les colles més importants del país, la de Vilafranca i la Vella de Valls. Fonts de les dues entitats han confirmat a l'ACN que no sabien res de l'acord i s'han mostrat indignades pel fet. També han advertit que cap de les dues ha cedit drets d'imatge a ningú, i així ho han volgut advertir als responsables de la productora Som. Des de la CCCC adverteixen que hi ha un acord de junta que els comprometria a fer-ho.

Les mateixes fonts han indicat que les dues colles han demanat explicacions a la CCCC, i en el cas de la Vella, han advertit que les que han rebut no els han satisfet. Aquesta colla també critica les formes que s'han utilitzat per gestionar la situació i han advertit que tampoc estan conformes amb la manera com s'ha tractat a La Xarxa que, han recordat, van apostar per la retransmissió televisiva dels castells quan ningú ho feia.

De la seva banda, els castellers de Vilafranca ha mostrat sorpresa pel fet que no s'hagi informat prèviament una de les colles punteres del país i, recorden fonts de la colla, pionera en la distribució mediàtica del món casteller.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres