Cinema fantàstic

El Festival de Cinema de Sitges, present al prestigiós Festival de Cannes

El Festival crea Fantastic 7, junt amb el Marché du Film de Cannes i un dels creadors de Blood Window, amb la finalitat de promoure la indústria del fantàstic

Fantastic 7 celebrarà la seva primera edició el proper diumenge 19 de maig en el marc del Festival de Cinema, apadrinada pel director J.A. Bayona

Redacció Sitges 09-05-2019 11:09 Lectures 1180

El Festival de Sitges –conjuntament amb el Marché du Film del Festival de Cannes i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret– han creat Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Fantastic 7 celebrarà la seva primera edició el proper diumenge 19 de maig en el marc del Festival de Cinema, apadrinada pel director J.A. Bayona.

Fantastic 7 neix amb la voluntat d’esdevenir un marc de diàleg entre creadors i inversors, amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament de projectes i les oportunitats de negoci que se’n derivin. La iniciativa està impulsada per tres actors coneixedors del circuit i la realitat del sector, com són el Mercat de Cannes (el principal del món), l’experiència de Bernardo Bergeret a Blood Window (plataforma de referència en el gènere) i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (el número 1 de fantàstic al món), que fa quatre anys va presentar la competició de projectes Sitges Pitchbox.

La iniciativa exhibeix set propostes presentades per set festivals d’arreu del planeta, que tenen en el gènere fantàstic un dels trets d’identitat a través de la seva programació. A més del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, els altres festivals que formen part de la iniciativa són: el Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon, Festival Internacional de Cinema del Caire, el Festival Internacional de Cinema en Guadalajara (Mèxic), el Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao, el South by Southwest i el Festival Internacional de Cinema de Toronto.

Fantastic 7 busca apropar diferents projectes en fase d’execució o ja finalitzats a inversors d’arreu del planeta, amb l’objectiu d’afavorir el seu desenvolupament. El projecte també incorpora un espai d’estudi i anàlisi sobre tendències en la indústria del gènere fantàstic, afegint-hi un observatori del sector.

El pitching de Cannes –que tindrà a J.A. Bayona com a padrí– està integrat pels següents projectes:

Sitges – Festival Internacional de Fantàstic de Catalunya presenta:
Baby, de Joanma Bajo Ulloa

Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon presenta:
Superpower girl, de Soo-young Kim

Festival Internacional de Cinema del Caire presenta:
Al Fil Al Azraa 2 (The Blue Elephant 2), de Marwan Hamed

Festival Internacional de Cinema en Guadalajara presenta:
Evasión (Escape), de Cristian Jiménez

Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao presenta:
Wonderland, de Chao Kai Wang

South by Southwest presenta:
Haywire, de Mickey Keating

Festival Internacional de Cinema de Toronto presenta:
Blood Quantum, de Jeff Barnabay

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No