Poesia

El Vendrell dedica el IV Seminari Guimerà a la seva producció poètica

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista

Redacció El Vendrell 09-05-2019 16:49 Lectures 1488
El Vendrell dedica el IV Seminari Guimerà a la seva producció poètica. EIX

El Vendrell dedica el IV Seminari Guimerà a la seva producció poètica. EIX

El Vendrell tornarà un any més a reivindicar i difondre la figura -vida i obra-, d’Àngel Guimerà a través del Seminari Guimerà, que enguany arriba ja a la seva quarta edició. La cita serà el dissabte 1 de juny, a la Sala Polivalent de l’Auditori del Tívoli, i enguany girarà al voltant de “Guimerà i la poesia del seu temps”.

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics... entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Però el Seminari es planteja també com una trobada oberta a tots els públics, persones que vulguin conèixer una mica més la figura de Guimerà o bé amb inquietud cultural.

En concret, el programa del IV Seminari s’iniciarà amb la presentació del llibre que recull les ponències del III Seminari Guimerà, Guimerà: ideologia i pensament, a càrrec d’Enric Gallén. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha valorat positivament el pòsit que deixa cada edició del Seminari, “un treball d’aprofundiment i estudi que, en forma de llibre, queda a la disposició d’estudiosos, universitaris i professionals per a futures recerques i investigacions”.

En aquesta ocasió, el llibre que es presentarà el dia 1 de juny recollirà les aportacions de Giovanni Cattini, professor de la UB sobre Guimerà i els inicis del catalanisme polític;  de Joan Esculies, professor de la UOC i la seva visió sobre el Teatre patriòtic de Guimerà i de Francesc Xavier Vall, professor de la UAB, sobre la relació d’Àngel Guimerà i la I Guerra Mundial.

Tot seguit, al Seminari d’enguany hi ha programades les ponències següents:

10:30 h            Neus Oliveras Samitier: “Els orígens poètics de Guimerà”

11:00 h            Magí Sunyer Molné: “La poesia d’Àngel Guimerà: context i originalitat”

11:30 h            Francesc Codina i Valls: “La poesia de Guimerà: entre el plany i l’anhel”

Un cop finalitzades les ponències, a les 12.45h,  l’activitat es traslladarà a la Sala Agustí Cohí Grau de l’Auditori del Tívoli, on es podrà gaudir d’un espectacle musical, en el qual Ignasi Roda, Mone Teruel i Pep Pladellorens cantaran alguns poemes d’ Àngel Guimerà.

Ja a la tarda, la programació del Seminari continuarà a les 18h, al Museu Àngel Guimerà, on es farà una visita i es repetirà l’espectacle musical.

Tant l’entrada a les ponències del Seminari com a la lectura dramatitzada són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Sí que cal fer reserva prèvia per a l’espectacle musical, als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net, ja que les places són limitades.

L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i la col·laboració de la Societat Verdaguer.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres