Música popular i tradicional

El músic eslovè Magnífico, portarà els seus ritmes "balkan-disco-actual" al 39è FIMPT

Un homenatage a Peter Seeger i un vermut musical a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, actes previs del festival

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-05-2019 21:07 Lectures 2693
El músic eslovè Magnífico, portarà els seus ritmes

El músic eslovè Magnífico, portarà els seus ritmes "balkan-disco-actual" al 39è FIMPT. EIX

El músic eslovè Magnifico serà el segon cap de cartell de la 39a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, el FIMPT. Magnífico és un artista amb una carrera de més de trenta anys, i amb grans èxits a la regió dels Balcans. És el mestre del gènere que ell mateix denomina balkan-disco-actual.

Després d'haver hipnotitzat durant molt temps la seva Eslovènia natal, a on és considerat un tresor nacional, les seves últimes cançons són una barreja de pop, R & B, techno, twist, llatí, turbofolk i balkanfunk.

Magnífico presentarà al FIMPT el seu últim disc, "Challatan de Balkan" (2016) que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans per crear el seu so únic, inspirat en el gènere de l'exiugoslava "Schlager".

 

HOMENATGE A PETE SEEGER

El FIMPT i l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat (ECMM) s'uneixen durant el mes de maig per retre homenatge a Peter Seeger (1919-2014), l'any de celebració del centenari seu naixement.

Peter Seeger, va ser una de les veus més importants del SXX. Anomenat el pare del folc, investigador i gran recuperador de cançons populars, va marcar el camí a molts cantautors directa o indirectament. Lluitador incansable pels drets i les llibertats, va ensenyar al món el poder transformador de les cançons.

A partir del 18 de maig, a la primera planta de l'ECMM hi haurà una exposició dedicada a la seva figura i carrera musical, i el mateix dissabte 18 de maig de 10 a 14 h a l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat es farà un monogràfic a la seva figura amb diverses activitats:

- A les 11 h: Actuació dels combos del departament de música moderna de l'ECMM, que interpretaran cançons emblemàtiques de Seeger.

- A les 12 h: Presentació a càrrec de Ramon Nadal sobre el llegat musical i social de Pete Seeger.

- Tot seguit, taula rodona a càrrec de Ton Dalmau, Ramón Nadal i Bernat Manzano i visita guiada a l'exposició fotogràfica a càrrec de Ramón Nadal.

- A les 18 h: Projecció del documental sobre Pete Seeger: "The power of song".

- A les 19.30 h: cloenda de l'acte d'homenatge a Pete Seeger, a càrrec del Cor de la Turuta.

 

EL FIMPT A LES BIBLIOTEQUES

Les Biblioteques municipals també se sumen a la celebració del FIMPT i serà el dissabte 1 de juny, a les 12.30 h, a la terrassa de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell que s'oferirà un VERMUT MUSICAL #preFimpt, dedicat a la música tradicional i al festival.

La música de tenores, sacs i flabiols que podrem escoltar anirà a càrrec d'alumnes de música tradicional de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. I gràcies a la col·laboració del Celler Les Parellades i Patates Piqué podrem fer l'aperitiu a la terrassa dels Llimoners de la Cardona.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No