Memòria gràfica

Antoni Pineda fa una nova donació de fotografies històriques de Cubelles

La Diputació ha atorgat una subvenció de 2.000 euros per digitalitzar aquestes imatges i altres col·leccions de l'Arxiu

Redacció Cubelles 13-05-2019 9:36 Lectures 1449
Antoni Pineda fa una nova donació de fotografies històriques de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Antoni Pineda fa una nova donació de fotografies històriques de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

El Fill predilecte de la vila, Antoni Pineda, ha fet efectiva aquest divendres la signatura de les addendes 5 i 6 al conveni de donació del seu fons fotogràfic, acordat l'any 2017. En aquesta ocasió, el fotògraf i historiador ha atorgat a l'Arxiu Municipal un total de 31 àlbums amb fotografies originals organitzades per temàtiques. Concretament, Pineda ha fet una donació de 15 àlbums de fotografies en blanc i negre (1900-1970) i 16 àlbums en color (1970-2000). Es tracta d'originals en paper en format de fotografies petites amb documentació complementària. L'estimació d'aquesta nova donació està entre 4.000 i 5.000 arxius fotogràfics. D’aquests, hi han unes 1.000 fotografies digitals, digitalitzades o originals digitals. En aquest cas, les col·leccions estan dedicades als gegants, balls populars i pastorets.

Subvenció de la Diputació

A banda d'això, l’Arxiu Municipal ha rebut una subvenció de 2.000 euros de la Diputació de Barcelona per digitalitzar aquestes fotografies de les addendes i d'altres que ja figuren a l'equipament. En aquest últim cas, es tracta de fotografies ampliades de les quals s’havien fet exposicions. El cost d'aquesta digitalització és d’uns 4.500 euros, aproximadament.

Una altra de les accions previstes des de l’Arxiu Municipals passa per restaurar el llibre d’ordres i decrets 1718-1842, amb algunes actes del ple del segle XIX. Es tracta d'un dels llibres de l’Ajuntament recuperats amb la compra de Can Travé. El cost total d'aquesta restauració, que durà a terme l'especialista Toni Esparó, és de 2.550 euros, assumint l’Ajuntament 1.300 euros, mentre que la resta es costejarà a través del programa de restauració de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament