Nova temporada

La Jove de Vilafranca torna a la diada de Fira de Primavera a Tremp

Arriben a fires amb dificultats per saber quin plantejament podran porta a plaça i s’han previst dos assajos especials

Redacció Vilafranca del Penedès 14-05-2019 12:01 Lectures 1683
La Jove de Vilafranca torna a la diada de Fira de Primavera a Tremp. Jove de Vilafranca

La Jove de Vilafranca torna a la diada de Fira de Primavera a Tremp. Jove de Vilafranca

Aquest diumenge, la Colla Jove de Vilafranca actuava per segon any consecutiu a la Fira de Primavera de Tremp. Els acompanyaven a plaça la colla dels Malfargats dels Pallars, que vestia camisa de color blanc ja que encara es considera com a colla castellera en formació. Ambdues colles es van concentrar a la plaça de Catalunya on van començant alçant un pilar de 4 cadascuna d’elles.

La Colla Jove va mantenir la tònica habitual de les dues primeres sortides, amb molts dubtes a l’hora d’executar les construccions de 6. Va començar amb una torre de 6 que, malgrat que la tècnica considera el seu millor castell, va tornar a quedar en intent desmuntat per problemes en un dels segons, que no es va trobar còmode en cap moment. En repetició, van decidir assegurar amb el segon 3 de 6 de la temporada, descarregat amb bones mides. En tercera ronda, van fer un intent de 3 de 6 amb l’agulla desmuntat per indecisió de la canalla i, en quarta ronda, van tornar a repetir aquest castell però, aquesta vegada que la canalla sí que va pujar decidida, una rengla es va obrir pel terç i va cedir cap a dins del castell. La diada es va acabar aquí ja que els serveis sanitaris van deixar la plaça i ja era tard. No hi va haver cap lesionat tot i l’ensurt de la caiguda.

El Malfargats del Pallars van fer, a més del pilar de 4 inicial, construccions de 5 i un intent desmuntat de 4 de 6, amb dosos col·locats.

Assajos especials per Fires de Maig.

L’Àrea Tècnica de la colla és conscient que li cal fer una millor feina, sobretot en termes de donar confiança i concentració mental als castellers i a la canalla. Arriben a fires amb dificultats per saber quin plantejament podran porta a plaça i s’han dos assajos especials: el primer aquest proper dimecres 15, de 20 a 22 h al Pati de l’Escorxador. El segon serà divendres 17, de 20 a 23 h, a la Plaça Constitució.

En aquesta tradicional diada de Fires, la colla actuarà el proper diumenge 19 a les 12:30 h, a la plaça de la Vila, al costat dels Castellers de Vilafranca i dels Xicots de Vilafranca. Després de l’actuació, la colla té previst fer un dinar per a tots els castellers i es visitarà el recinte firal.

La Colla Jove de Vilafranca convida a petits, joves i grans a sumar-se a aquestes activitats de fires de forma totalment gratuïta i obertes a tothom.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres