Art sonor

L'exposició itinerant "No em va fer Joan Brossa" arriba al Centre d'Art Contemporani La Sala

La intenció és crear una nova prosa objectual, d'interpretació lliure, que substitueixi els textos originals

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-05-2019 16:56 Lectures 1182
L'exposició itinerant

L'exposició itinerant "No em va fer Joan Brossa" arriba al Centre d'Art Contemporani La Sala. EIX

Aquest divendres, 17 de maig, s'inaugura l'exposició "No em va fer Joan Brossa" al Centre d'Art Contemporani La Sala. Es tracta d'un projecte expositiu d'art sonor creat per cabosanroque i que explora la prosa més desconeguda del poeta Joan Brossa.

"No em va fer Joan Brossa" és una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d'al·literacions. La intenció és crear una nova prosa objectual, d'interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l'espectador la llibertat de poder extreure la seva pròpia interpretació.

La inauguració de divendres, a les 19 h, comptarà amb la presència el duo d'artistes sonors cabosanroque format per Laia Torrents i Roger Aixut. El dia 19 de maig, a les 12 h, cabosanroque farà una visita comentada de l'exposició.

L'obra ha estat produïda per cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Aquest projecte va obtenir una de les beques per a la recerca i la creació en l'àmbit de les arts visuals que va atorgar el Departament de Cultura l'any 2016. L'exposició es podrà visitar fins al 30 de juny.

La mostra sobre Joan Brossa serà una de les tres exposicions que es podrà visitar dissabte, 18 de maig, dins de la Nit dels Museus de Vilanova i la Geltrú. Les altres dues són la mostra sobre il·lustració Conte va! Va de contes, a la Sala de les Columnes, i la XIII Mostra d'art d'objectes reciclats, a la Sala Oberta.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No