Museus de Sitges

Quatre peces de la Col·lecció de Nines de Lola Anglada entren al taller de restauració

L’actuació es realitza conjuntament amb el Centre de Documentació i Museu del Tèxtil de Terrassa

Redacció Sitges 03-06-2019 17:16 Lectures 1599
Quatre peces de la Col·lecció de Nines de Lola Anglada entren al taller de restauració. Museus de Sitges

Quatre peces de la Col·lecció de Nines de Lola Anglada entren al taller de restauració. Museus de Sitges

Quatre peces de la Col·lecció de Nines de Lola Anglada han entrat al taller del Consorci del Patrimoni de Sitges per sotmetre’s a un procés de restauració. La iniciativa es du a terme de manera paral·lela entre el taller de restauració dels Museus de Sitges –on s’intervé en els cossos de les nines– i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa –on s’està treballant en la recuperació del vestuari–.

El procés de restauració de les quatre nines forma part d’una actuació integral de millora i recuperació de la col·lecció, un dels eixos centrals del Museu Romàntic. Tres de les quatre nines són de la segona meitat del segle XIX (dues d’elles fetes a París i una altra Turíngia), mentre que la quarta data dels segles XVII-XVIII i procedeix d’Itàlia.

En tots quatre casos les nines tenien brutícia orgànica acumulada pel pas del temps en el cap i les mans. A més, en tres dels casos també patien pèrdues de suport, algunes fissures i desaparició de la policromia. L’actuació, dirigida pel restaurador Pep Pascual, està consistint en la retirada dels elements metàl·lics afegits, la neteja integral, l’envernissat de la capa pictòrica, la consolidació de la policromia i i la reintegració dels suports. La neteja de les peces s’efectua a base d’hisops, amb aigua destil·lada i sabó neutre.

La Col·lecció de Nines de Lola Anglada sobrepassa les 400 peces d’una varietat d’estils, manufactures i èpoques d’entre els segles XVII i XIX. Per a a l’escriptora, pintora i il·lustradora Lola Anglada (Barcelona, 1892 – Tiana, 1964), aquesta col·lecció representava l’afany sentimental de recuperar la infantesa i les formes perdudes del segle XIX. La col·lecció va ser adquirida per la Diputació de Barcelona l’any 1961, que la va llegat al Museu Romàntic.

Paral·lelament, el Museu Romànic – Can Llopis ha iniciat el procés del compte enrere per a la seva reobertura, programa per al segon semestre del 2020. El passat 9 de maig, el Consell General del Consorci del Patrimoni de Sitges va aprovar un capítol de 655.000 euros destinats al procés de climatització de l’edifici, datat de finals del segle XVII. Aquesta actuació serà completada amb una reparació de les cornises, la restauració dels porxos, la millora del sistema elèctric i la instal·lació d’un ascensor.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres