Festival de música

Archie Sheep, Madeleine Peyroux, Monty Alexander i Dàmaris Gelabert, protagonistes del Vijazz 2019

Qualitat, popularitat, transversalitat i exclusivitat són els eixos del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019

ACN/ Pere Francesch Vilafranca del Penedès 05-06-2019 13:05 Lectures 2726
La foto de família del Banc Sabadell Vijazz Penedès a la seu del Banc Sabadell de Barcelona, el 5 de juny del 2019. ACN

La foto de família del Banc Sabadell Vijazz Penedès a la seu del Banc Sabadell de Barcelona, el 5 de juny del 2019. ACN

Archie Sheep, Madeleine Peyroux, Monty Alexander, Arturo O’Farrill i Antonio Lizana, Dàmaris Gelabert i Elia Bastida & Joan Chamorro Quartet són algunes dels protagonistes del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019, que celebrarà la seva tretzena edició el 5, 6 i 7 de juliol a Vilafranca del Penedès Una aposta que, com han explicat els organitzadors, combina la qualitat dels vins i caves del Penedès amb concerts gratuïts de grans referents del jazz mundial. El director artístic, Pere Pons, ha destacat l'associació del vi i del jazz, però també la de Vilafranca i el jazz que segueix ben viva. "Hi ha un batec que es viu a la ciutat durant tot l'any i que eclosiona d'una forma molt especial des de fa 13 anys amb aquesta celebració del Vijazz". Pons ha remarcat l'aposta de la programació per "uns criteris de qualitat, popularitat, transversalitat i exclusivitat".

El festival s'inaugurarà el divendres 5 de juliol amb la veu nord-americana Madeleine Peyroux, que actuarà a l’escenari de la plaça Jaume I amb l’acompanyament del bateria, Graham Hawthorne, el baixista, Paul Frazier, el teclista, Andy Ezrin, i el guitarrista, Gregg Fine. Pons ha manifestat que Peyroux ha creat un segell molt personal de jazz d'autor i és "un exemple d'elegància poètica i sofisticació. Obrir el festival amb aquesta presència és tot un privilegi", ha afegit.

Un dels plats forts també serà l'actuació diumenge d'una llegenda del món de jazz, el saxofonista Archie Sheep, acompanyat del seu quartet. Consagrat com un dels gegants del jazz, com ha detallat el certamen, "manté viva la flama des de la vessant més punyent i compromesa, sempre vinculat a la defensa de la música i cultura afroamericanes".

El pianista Monty Alexander i el seu trio actuaran el dissabte en un concert exclusiu a Catalunya que s’engloba en la gira que l’artista està fent per a celebrar el seu 75è aniversari. Monty Alexander anirà precedit del concert del quartet de jazz caribeny d’Arturo O’Farrill i Antonio Lizana.

Una de les novetats del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019 serà l'obertura del festival a perfils més familiars, amb el concert el diumenge, amb l'artista per infants Dàmaris Gelabert i el seu nou espectacle 'És l’hora del Jazz'.

Grups de jazz català

A l’espai Elles i el Jazz, al claustre de Sant Francesc, i acompanyat d’una copa de cava, s’hi podrà gaudir de les actuacions de tres grans grups de jazz català: Muriel GrossMan Quartet, Elia Bastida & Joan Chamorro Quartet i The Sey Sisters,.

Degustació de vins

La Fira de Vins del Banc Sabadell Vijazz Penedès permetrà degustar més de 300 referències de vins del Penedès i caves, en horari de tarda, vespre, nit. Max Margalef, president de l'Acadèmia Tastavins, ha explicat que sense la fira del vi no s'hauria pogut fer el festival, ja que "les seves arrels venen del món del vi". Enguany han contactat, ha detallat, amb tots els cellers i caves i el ventall cada vegada més gran de productes del territori. "Aquest any hem buscat un espai més còmode pels tastos i els diversificarem amb formatges, xocolates i pernil, i es farà també un tast amb fruita".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No