Cinema

‘Themesis’, el llargmetratge del jove Cristian Beteta, arrenca la campanya de mecenatge

El projecte ha obtingut premis i serà la primera producció del Tecno Campus de Mataró (UPF)

Bàrbara Scuderi Sitges 05-06-2019 16:15 Lectures 2627
Cristian Beteta. Laura Bregante

Cristian Beteta. Laura Bregante

El repte d’engegar una producció cinematogràfica mereix tota l’atenció. Themesis és el títol del llarmetratge, dirigit i amb guió de Cristian Beteta, amb tot l’equip del Tecno Campus de Mataró (UPF), que engega per primera vegada la producció d’un film d’aquestes característiques. El reconeixement al projecte ha arribat en forma de dos merescuts premis previs, gràcies als que han aconseguit un suport econòmic al càsting.

Themesis narra una història circular a partir de quatre protagonistes, amb un rere fons social transgressor i actual. El rodatge comença el proper 21 d’agost i s’ha engegat una campanya de mecenatge amb un doble objectiu: aconseguir el finançament necessari i al mateix temps divulgar el potencial de les produccions nacionals. És més que un repte, és aconseguir fer realitat una gran producció nacional, en que hi participen estudiants, antics estudiants i professors.

Cristian Beteta, guionista i director del film, va créixer entre les parets del videoclub que portava la seva mare a Sitges. “Era inevitable veure totes les pel·lícules i de tots els gèneres”. El teaser (https://www.themesisfilm.com/#!/home) del film va ser el seu treball de final de curs i l’acollida i el reconeixement obtingut han impulsat el pas endavant cap a la producció i fer realitat una història de pel·lícula... que promet un realisme contundent i que compta amb un equip d’excepció per a cada detall.

El mecenatge és imprescindible per arribar el final, a través de la plataforma Verkami (https://www.verkami.com/projects/23438-themesis). Les possibilitats que ofereixen els impulsors del projecte van des d’entrades per a l’estrena fins a participar en el film, o fins i tot patrocinar, com a empresa algun dels productes que hi apareixen. A partir de 10 euros, la participació permet aparèixer als crèdits i formar part de la família Themesis. Una gran família que ha posat tot el seu talent, professionalitat i creativitat en fer realitat un film de producció compartida amb tothom que hi vulgui col·laborar. 

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No