Música Popular i Tradicional

Un homenatge al paper de les dones en la música tradicional, espectacle inaugural del 39è FIMPT

La Cobla Maricel i la formació grallera Clau de Mar estrenaran ‘La música dona’

Un homenatge al paper de les dones en la música tradicional, espectacle inaugural del 39è FIMPT. FIMPT

Un homenatge al paper de les dones en la música tradicional, espectacle inaugural del 39è FIMPT. FIMPT

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'espectacle ‘La música dona’ obrirà el proper 14 de juny la 39a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. La Cobla Maricel i la formació grallera Clau de Mar estrenaran al Teatre Principal una producció que homenatja la música, la cançó i la dansa com a elements “indispensables” de la vida, i reivindica el paper de la dona en el món de la música tradicional. La direcció destaca que aquest espectacle inaugural reitera l'aposta de convertir el festival en una plataforma per donar a conèixer els músics del país que es dediquen a l’estil tradicional. El FIMPT s’allargarà fins el 16 de juny a diversos espais de la ciutat.

Per altra banda, el certamen vilanoví segueix mantenint també la vessant internacional, amb l'Amsterdam Klezmer Band i el xou del cantautor eslovè Magnífico com a grans caps de cartell, ja presentats. Els holandesos presentaran divendres 14 a la plaça del Port un espectacle de música eclèctica, mestissa, entre el funk, el balcànic tradicional i la música gitana.

El seu repertori combina les melodies i cançons tradicionals de klezmer amb influències d'Europa oriental, elements de jazz contemporani, ska, hiphop i música de ball. Dissabte, també a la plaça del Port, Magnífico presentarà el seu darrer treball, ‘Challatan de Balkan’, que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans.

La programació del FIMPT es complementa amb altres activitats, com la cercavila i el concert vermut de dissabte matí, amb l'alumnat de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat i la formació Punt de Malura. També hi haurà les actuacions prèvies de petit format a la plaça del Port per part de la Fimpteca, mentre que diumenge al matí obrirà el Firasac, la trobada oberta a músics de sac de gemecs, flabiol i tamborí.

Arrodoneixen el festival els concerts de Clàudia Cabero, guanyadora del concurs SONS de la Mediterrània 2018, El grup de l'Empordà La Puça, l'acordionista Guillem Anguera, i Karlos Subijana, professor de txalaparta, alboka i txirula a l'Academia Municipal de folklore de Vitoria Gasteiz. Tots els concerts del Festival són gratuïts, excepte l’espectacle inaugural.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local