Festa Major 2019

El cuiner i gastrònom Xavier Mestres serà el pregoner de les Festes de Sant Pere

Dissabte 6 de juliol, primera edició de les Jornades gastronòmiques de la Llotja de Vilanova i la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-06-2019 18:35 Lectures 1515
El cuiner i gastrònom Xavier Mestres serà el pregoner de les Festes de Sant Pere. Ajuntament de Vilanova

El cuiner i gastrònom Xavier Mestres serà el pregoner de les Festes de Sant Pere. Ajuntament de Vilanova

Aquest cap de setmana han començat les primeres activitats de les festes de Sant Pere a Vilanova i la Geltrú. L'inici oficial però serà aquest divendres, 14 de juny, amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del cuiner i gastrònom Xavier Mestres, sota el títol de "La platja dels meus records". El moment àlgid de la celebració serà la processó marinera de Sant Pere, el dissabte 29 de juny, i enguany cal destacar com a novetat la celebració de la primera edició de les jornades gastronòmiques de la Llotja de Vilanova i la Geltrú, el dissabte 6 de juliol.

La novetat més destacada en el programa són les jornades gastronòmiques de la Llotja, que es faran el dia 6 de juliol. Un vermut amb tapes, un showcooking a càrrec del xef Oriol Castro, i un sopar gastronòmic a la llotja amb 5 bufets diferents: de marisc, de mol·luscs, de peix blau, de pop i de sushi.

Aquest dijous, també dins del programa d'actes de les festes de Sant Pere, es farà el lliurament del Premi Francesc Roig Toqués. Serà la desena edició d'aquest reconeixement anual i honorífic que inclou dues categories, una d'àmbit nacional i un altre d'àmbit local. Aquest any el premi s'atorga a Col·lectiu de xarxaires i remendadores de Vilanova i la Geltrú per reivindicar un ofici que actualment s'està perdent, i a la Fundació CRAM (Fundació per a la Conservació i Recuperació d'animals marins), una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l'habiten des de fa vint-i-cinc anys.

Dimecres es va fer la presentació del programa d'actes i del cartell de les festes de Sant Pere, que per aquesta edició ha creat l'artista Jaume Llaò Gervasio. Les activitats previstes en el programa s'allarguen fins a mitjan juliol, amb propostes per a tots els públics i en tots els àmbits: música, gastronomia, tradicionals i culturals.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré