Corpus 2019

Una visió de les catifes de flors de Fèlix Plantalech i Foix Cervera, a la capella de Sant Joan

Coincidint amb la celebració religiosa de la festivitat de Corpus, des del dimecres 19 fins al dissabte 22 de juny, la capella de Sant Joan es convertirà en una gran catifa de flors

Fèlix Plantalech. Ajuntament de Vilafranca

Fèlix Plantalech. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dimecres 19 de juny, els artistes Fèlix Plantalech i Foix Cervera, presentaran la seva personal visió de les catifes de flors, en una magnífica instal·lació a la capella de Sant Joan. Coincidint amb la celebració religiosa de la festivitat de Corpus, des del dimecres 19 fins al dissabte 22 de juny, la capella de Sant Joan es convertirà en una gran catifa de flors i altres elements escultòrics que els artistes Fèlix Plantalech i Foix Cervera han recreat amb el pretext i la inspiració de les antigues catifes que durant la processó de Corpus es podien veure en moltes poblacions.

Així, la instal·lació “Catifes de flors. Una mirada contemporània a quatre mans” evocarà aquesta tradició que a Vilafranca fa molts anys que es va perdre i que d’alguna manera els artistes volen recuperar tot evocant l’esperit de comunió amb la natura creant un espai d’art natural, mandales efímers fets amb pètals, llavors i altres elements de tots colors.

Fèlix Plantalech (Vilafranca del Penedès, 1950) va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans. Ha exposat a dins i fora del país. Vilafranca del Penedès, Barcelona, Madrid, Andorra la Vella, Basilea (Suïssa) o St. Gallen (Suïssa), entre d’altres. Ha treballat amb les galeries Palmadotze i Verena Hoffer i ha participat en diverses exposicions i fires internacionals com Arco (Madrid) i Artissima (Torí, Itàlia). Ha realitzat diverses intervencions pictòriques i escultòriques en espais públics. També ha editat i il·lustrat els llibres Per desvetllar mirades (1994), Variacions florals (2011), Cal·ligrafies varietals. (2013) i recentment Roc i soca (2016) una obra pictòrica inspirada amb els versicles del llibre Amic i Amat de Ramon Llull.

Amb clares influències d’artistes com Antoni Tàpies i Ràfols Casamada, l’obra de Fèlix Plantalech està estretament lligada al paisatge, al paisatge que envolta el seu estudi, al paisatge creat per l’home que transforma camps en conreus i que Fèlix Plantalech sap traçar com ningú recreant-ne els colors, les impressions i l’emoció reflexiva que traspuen totes les seves propostes. L’any 2011 va ser reconegut per l’Institut d’Estudis Penedesencs que li va atorgar el Premi Santiago Rusiñol de les Arts Plàstiques.

Foix Cervera Esteve (Vilafranca del Penedès, 1977) ha treballat com a florista independent en projectes relacionats amb diverses empreses, com ara Accions, interiorisme i flors (Alfons Tost), El Parquet (Montse Bolet), Toni Seguí, etc. Així mateix, ha perfeccionat les tècniques florals treballant a Alemanya en diferents ocasions juntament amb Gregor Lerch (Colònia) Floristik Projeck (Hamburg) i Anna Brand (Munic).

Ha participat en festivals internacionals de land art a Suïssa, Itàlia, Menorca, Fanzara i Bòsnia i Hercegovina.

Forma part del Col·lectiu Paral·lel, un grup d’artistes florals que projecten intervencions de gran format a l’espai públic. El col·lectiu ha treballat amb el centre cultural Sant Andreu Contemporani de Barcelona i participa anualment a la mostra col·lectiva Girona, Temps de Flors.

Inauguració i acció de cloenda de la instal·lació: Catifes de flors. Una mirada contemporània a quatre mans

La inauguració tindrà lloc el dimecres 19 de juny, a les 8 del vespre, a la mateixa capella de Sant Joan i serà precedida d’una breu introducció històrica sobre les catifes de Corpus a càrrec de l’historiador  vilafranquí Joan Solé Bordes.

La cloenda de la instal·lació tindrà lloc el dissabte 22 de juny  també a les 8 del vespre i comptarà amb la intervenció performance del grup de dansa improvisada de Sant Pere de Riudebitlles,   Dancingdays.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local