Música

Solidaritat amb ritme familiar

El cicle Música en Família en Quatre Estacions celebra aquest diumenge la sessió solidària a càrrec de Musicoteràpia Garraf, al Casino Prado Suburense de Sitges

Bàrbara Scuderi Sitges 11-06-2019 16:36 Lectures 1426
Música en família en 4 estacions. Eix

Música en família en 4 estacions. Eix

Musicoteràpia Garraf va néixer el 2013 i per celebrar el cinquè aniversari durant el darrer curs ha impulsat el cicle Música en Família en Quatre Estacions, per donar a conèixer les virtuts i oportunitats que permet la musicoteràpia amb nadons i infants en família. La quarta sessió, íntegrament en benefici del projecte del Centro Integral de Desarrollo Corazón Contento, de la ciutat de Granada a Nicaragua, se celebra aquest diumenge 16 de juny a Sitges.

Serà una sessió benèfica, que forma part de la branca social i solidària del projecte de Musicoteràpia Garraf, que destina el 0,7 per cent dels seus ingressos més les sessions íntegrament benèfiques en solidaritat amb projectes musicals a Nicaragua. Raül Planas, un dels impulsors del projecte, al costat de Cristina Pons i Oriol Vallés, va viure a Nicaragua durant cinc anys. Allí va desenvolupar treballs relacionats amb la influència de la música amb infants i joves en vulnerabilitat i risc social i de la seva experiència, en tornar, el jove professor de música es va forma en musicoteràpia i neix Musicoteràpia Garraf, sense perdre el vincle amb Nicaragua.

Els beneficis de la sessió d’aquest diumenge aniran als projectes del centre Corazón contento, que treballa amb infants i joves amb diversitat de capacitats, físiques i mentals. Es tracta de la quarta sessió d’un cicle que es va iniciar a la tardor amb una activitat dedicada a la Castanyada, va seguir a l’hivern i el Nadal, la primavera i Sant Jordi i arriba a l’estiu amb solidaritat.

L’activitat fomenta la interacció dels participants a partir de la música i els instruments com a canals de comunicació. Danses i jocs musicals complementen un passeig pels beneficis socials i personals de la musicoteràpia, enfocada en aquest cas a infants i famílies. Una activitat lúdica i didàctic en que les lliçons poden aparèixer amb el so d’una guitarra, el toc de la percussió o una cançó de les que després mai més s’oblida.

Una oportunitat per descobrir la potencialitat del llenguatge musical més primari, aquell que en sentir-se estimula tots els sentits i les emocions.

La sessió benèfica proposa una aportació suggerida de 9 euros per família i es poden fer aportacions solidàries també sense participar, per recolzar una iniciativa que és música, es teràpia i és solidaritat.

Vídeo d’agraïment del Centre Corazón Contento de Nicaragua 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No