Concert

Güru, la intel·ligència del rock en escena (i en estudi) (VÍDEO)

L’estrena del videoclip de la balada Quèdate, coincideix amb el concert d’aquest divendres 14 de juny a Vilafranca i la preparació del quart disc

Bàrbara Scuderi Vilafranca del Penedès 13-06-2019 15:35 Lectures 1500

La cita ha propiciat que les tres D de Güru, David Palau (guitarra i coros), Diego Teruel (baix) i Dani Garcia (veu) obrin les portes del seu estudi a Canyelles (Divertimento) –amb permís del bateria absent, Joan Barbé– per parlar del concert d’aquest divendres a Vilafranca del Penedès (El Forat del Pany, 23.45h). A més, un balanç d’una dècada als escenaris, tres treballs discogràfics i un avançament dels seus nous projectes de la banda, obliguen a reconèixer que Güru representa música en majúscules.

En pocs dies, des de la seva estrena, el videoclip de la balada Quèdate, del tercer disc de Güru, Red, ha estat rebut amb les millors crítiques i ha convençut de la qualitat i l’elegància sonora d’una formació que reuneix talent i vocació. El seu rock melòdic, combinat amb el bagatge d’una música, que ha traspassat generacions senceres i continua sent un referent més enllà dels fenòmens més comercials, emergeix entre les ones creant una atmosfera de llibertat en la composició i en la interpretació. David Palau, autor de Quèdate, ha volgut retre un homenatge a la soledat dels autors amb la seva creació. Donar-ho tot i el que queda és l’essència. Així és Güru, pura escena, un directe viu i vibrant, que ha triomfat en les seves gires per Llatinoamèrica i també pel nord d’Europa. Precisament des d’Alemanya encetaran el seu nou treball i nova gira.

En els propers concerts a casa durant aquest estiu ja es podrà gaudir d’algun dels temes, inèdits encara, que formaran part del seu quart treball. La vocació que uneix la banda suposa un treball constant de composició i creació. Però abans, Güru oferirà un recopilatori dels seus millors èxits, que no serà un comiat sinó més aviat una benvinguda a tot el que s’està per esdevenir.

Sense embuts, cal destacar que de l’entrevista per EIX DIARI, es desprèn que són els millors amants que la música podria tenir. Perquè al moviment de la guitarra, el baix i la veu, li segueix la delicadesa de les seves paraules. Tot sona bé. I tot sembla més senzill del que en realitat representa un treball rigorós en la forma i en el fons. Sense complexos, amb naturalitat i amb el convenciment de portar el rock a la sang i les melodies per tot el cos. Així va néixer un projecte musical que ha crescut, ha madurat i continuarà evolucionant, perquè en essència, els Güru sempre van endavant.

De grans escenaris fins al racó del bar de la plaça del poble, la trajectòria de David Palau, l’home lligat a una guitarra, que és músic, compositor i productor, i que al costat de Serrat, Toto i amb Güru ha girat per mig món i capgirat milers d’escenaris, regala una nova lliçó: “fins que no es veu un artista en directe, no es pot opinar”. Si fa uns mesos Palau es confessava “un malalt de la música”, li escau perfectament una mena de “no hi posis remei”... ens veiem en escena! Oh yeah!

Güru. Eix
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No