Segle XX

L’arxiu de Sitges rep la donació d’un fons de documents de l’activitat dels ‘americanos’

Es recullen nombroses cartes i llibres de comptabilitat que mostren el comerç amb Puerto Rico

ACN Sitges 13-06-2019 19:03 Lectures 1120
Pla obert de la donació de documents de l'activitat dels 'americanos' a l'arxiu de Sitges. Ajuntament de Sitges

Pla obert de la donació de documents de l'activitat dels 'americanos' a l'arxiu de Sitges. Ajuntament de Sitges

L’arxiu històric municipal de Sitges ha rebut la donació d’un fons de documents que constaten l’activitat dels ‘americanos’ residents a la vila. L’entrega l’han fet dos membres de la família Puig, que han lliurat documents datats d’entre el 1712 i principis del segle XX, signats pels seus avantpassats. S’hi recullen escrits, cartes, fotografies i comptes referents al comerç amb Puerto Rico, ja que la família Puig exportava vi, cacao i seda cap a Centre Amèrica. L’Ajuntament ha aplaudit la donació tot destacant que “té especial interès com a patrimoni documental per als investigadors” ja que l’arxiu local no disposava fins ara de documentació d’aquella època en relació als veïns que s’havien desplaçat a Amèrica per fer negocis.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No