En veu alta

El Festival EVA tanca la 15a edició penedesenca diversificant públic i enfortint el seu vincle territorial

Més de 3900 persones han gaudit d’espectacles i activitats amb la narració com a fil conductor

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 18-06-2019 18:53 Lectures 672
El Festival EVA tanca la 15a edició penedesenca diversificant públic i enfortint el seu vincle territorial. EVA

El Festival EVA tanca la 15a edició penedesenca diversificant públic i enfortint el seu vincle territorial. EVA

El Festival En Veu Alta tancava el 9 de juny la seva 15 edició penedesenca, amb les històries de l’escriptor i narrador Carles Cano i 120 espectadors a la Font Clara de Lavern. Com aquest, fins a 43 espais diferents han acollit propostes del Festival En Veu Alta que, present en 18 municipis de l’Alt i el Baix Penedès ha posat en valor, més que mai, la riquesa paisaigística, històrica i patrimonial que ofereix el territori. L’Eva suma 15 edicions portant espectacles de narració i tradició oral arreu del Penedès, amb l’objectiu d’apropar cultura de qualitat a veïnes i veïns de fins el nucli més petit i fomentar, alhora, la mobilitat dels espectadors d’un indret a l’altre.

En total, més de 3900 persones s’han nodrit durant 10 dies d’Eva d’històries narrades des de la proximitat; a cau d’orella estirats en un llit a la plaça, des d’un escenari, a peu pla i sovint sense necessitat de micròfons, o passejant per camins i racons inesperats.

La diversitat de les propostes narratives i dels espais ha portat també una important diversificació del públic de l’Eva, amb persones fidels des de la primera edició, penedesencs que tot just descobreixen i s’alien al festival i fins a gent vinguda d’altres indrets del país amb ganes de conèixer el Penedès i gaudir de la intensitat de l’Eva.

Reaccions del públic com «això és un regal», «ha estat un cap de setmana meravellós», o les dones grans de Lavern amb mobilitat reduïda arribant plegades a l’espectacle, baixant a allò que feien a tocar de casa, emocionen l’organització del festival i suposen una glopada d’energia per pensar ja en l’edició 2020. Abans, però, l’Eva s’atura al Priorat, en la que serà ja la 10a edició a Pradell de la Teixeta els dies 5, 6 i 7 de juliol. Quimet Pla i Núria Solina i Roger Mas seran els encarregats d’inaugurar i cloure el festival; tres dies intensos amb propostes com ‘Johnny & Vienna’, ‘Nacidos culpables’ de José Manuel Garzón, l’A tres bandes amb Martha Escudero, Carles Cano i Llorenç Giménez i els Tornaveus, Christian Atanasiu, un concert de rumba i dosis familiars amb La POP, Agn Agboton o Miquel Ukecontes.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres