Solvència

Els Xicots de Vilafranca descarreguen el tercer 4 de 8 de l’any a Tarragona

La colla vermella segueix agafant confiança i preparant propers objectius, amb un doblet d’actuacions aquest darrer cap de setmana de juny

Redacció Vilafranca del Penedès 01-07-2019 10:56 Lectures 1389
Els Xicots de Vilafranca descarreguen el tercer 4 de 8 de l’any a Tarragona. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca descarreguen el tercer 4 de 8 de l’any a Tarragona. Xicots de Vilafranca

Després de completar amb solvència el segon 4 de 8 del curs, en l’actuació de fa dues setmanes a la Bisbal del Penedès, els Xicots tenien aquest cap de setmana un doblet d’actuacions, a Tarragona i a Barcelona, on es volien plantejar portar-hi el carro gros.

A Tarragona, acompanyats pels amfitrions, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i les colles de Badalona i Cornudella, la intenció era fer una actuació amb el carro gros de protagonista. La colla vermella vilafranquina va atacar a primera ronda el principal objectiu de la diada, el 4 de 8. Un primer intent va quedar en desmuntat, amb dosos col·locats però un problema de mides no va donar les garanties totals per descarregar-lo i el van tirar enrere. A la segona, tot seguit, el castell va pujar més decidit, i tot i algun dubte en el pom de dalt, que va alentir una mica l’execució final, el castell es va completar, això sí, exigint una forta defensa de tota l’estructura del tronc durant la descarregada. A la fi, doncs, els Xicots completaven de sortida el tercer castell de vuit de la temporada.

La segona ronda va començar també amb un intent desmuntat, aquest cop amb el 5 de 7 com a protagonista. En ronda de repetició descarregaven u solvent 3 de 7, per anar-lo pensant en un pis més. En tercera ronda van completar aquest cop sí, un treballat 5de 7, completat sense que perillés el castell en cap moment. La ronda de pilars es va saldar completant 3 pilars de 4 simultanis.

 

L’endemà diumenge, els Xicots actuaven al matí, en plena onada de calor, a les 12h. del migdia, acompanyats pels amfitrions de la diada, els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Sarrià. Els Xicots es van plantejar finalment una actuació més tranquil·la, executant els castells de 7 bàsics, el 4 i el 3, aprofitant per bregar nous castellers, i van completar les rondes regulars amb el quart 4 de 7 amb l’agulla de la temporada, castell que es va completar amb comoditat. 

Per finalitzar van enlairar un pilar de 4 en la ronda de pilars conjunta.

Propera diada a Barcelona, a la Plaça del Rei, diumenge dia 7 de juliol

Aquesta setmana els Xicots assajaran dimecres i divendres com és habitual, per seguir consolidant aquest carro gros i preparant el 3 de 8 i la torre de 7 que esperen tenir en cartera properament.

El diumenge 7 de juliol, a les 12h. actuaran a Barcelona, a la Plaça del Rei, amb la Colla Jove de Barcelona, amb la intenció de poder seguir rodant el castell de 8 bàsic i seguir consolidant la feina per poder anar un pas més enllà. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres