Equipaments

Santa Margarida i els Monjos estrena La Quadra, un espai dedicat a les festes majors del municipi

L’Ajuntament ha recuperat l’antiga cavallerissa de Mas Catarro i l’ha museïtzat

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 01-07-2019 15:58 Lectures 1727
Santa Margarida i els Monjos estrena La Quadra, un espai dedicat a les festes majors del municipi. EIX

Santa Margarida i els Monjos estrena La Quadra, un espai dedicat a les festes majors del municipi. EIX

Santa Margarida i els Monjos ja té a punt un nou espai cultural. La Quadra serà l’Espai dels balls populars i de les festes majors del municipi, un espai que s’inaugurarà el pròxim dia 5 de juliol. L’Ajuntament ha recuperat l’antiga cavallerissa de Mas Catarro i l’ha museïtzat amb l’objectiu de disposar d’una instal·lació per a la conservació i la difusió del patrimoni local i de la cultura popular.

Amb una superfície de 144 m2, planta baixa amb zona d’exposició, magatzem i un altell, la Quadra exposarà bona part de les peces del seguici. Hi seran els gegants i els gegantons, els dracs, els capgrossos i elements dels balls: cintes, gitanes, diables, panderos, picarols, Serrallonga, pastorets, bastoners, cercolets i Ball del Foix.

A més de l’exposició s’han elaborat uns audiovisuals i uns recursos digitals amb les músiques i vídeos de la festa i una guia amb informació de tots els balls de les festes majors. L’objectiu és que La Quadra esdevingui un espai de trobada per a les entitats culturals i que estigui oberta a les visites, especialment a les escoles, com a peça clau de la dinamització de l’espai.

El projecte de millora i adequació de La Quadra, amb un pressupost de licitació de 68.000€, ha tingut una subvenció de 50.000 € de la Diputació de Barcelona.

Festa Major avançada en l’acte inaugural

La inauguració es convertirà en una petita festa major avançada, amb la participació de la gran majoria dels balls en una cercavila que sortirà a dos quarts de nou del vespre de la plaça Pau Casals i finalitzarà a tres quarts de deu de la nit a la Quadra amb un acte de benvinguda al nou espai.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres