Art Contemporani

La fotografia, protagonista de dues exposicions a La Sala

Divendres s'inauguren dues mostres, una de la col·lecció de Miquel Galmes i l'altre del fotògraf Manel Esclusa

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-07-2019 18:47 Lectures 2606
La fotografia, protagonista de dues exposicions a La Sala. EIX

La fotografia, protagonista de dues exposicions a La Sala. EIX

El Centre d'Art Contemporani La Sala inaugura divendres dues exposicions de fotografia. "Troc de mirades" és un recull d'algunes imatges que formen part de la col·lecció recollida al llarg dels anys per Miquel Galmes i "Cap a llums fondes creixen els arbres al pou de la mirada" és una mostra basada en els últims treballs del fotògraf Manel Esclusa.

La col·lecció de Miquel Galmes té dues procedències diferenciades. La primera es compon de les fotografies que va adquirir pel seu valor històric, representat per les autories de la fotografia amb les que mai va mantenir un contacte personal, però que van posar els orígens on conformar els seus referents com a fotògraf. La segona, i més extensa, es va formar amb les fotografies realitzades per les autories de la seva mateixa contemporaneïtat, persones amb qui va iniciar un intercanvi, un troc de fotografies; ell oferia una de les seves a canvi d'una altra que apreciava per la seva qualitat estètica com pel fet d'establir un vincle d'amistat o professional.

"Cap a llums fondes creixen els arbres al pou de la mirada" recull una proposta expositiva al voltant de dos dels últims projectes del fotògraf Manel Esclusa, El jardí d'humus i L'ombra del paisatge. La mostra vol reivindicar la figura de Manel Esclusa com a docent i professor però sobretot com a Mestre.

Ambdues exposicions són organitzades per l'Institut d'Estudis Fotogràfic de Catalunya. La inauguració serà aquest divendres, 5 de juliol, a les 19.30 h. A més, al llarg de l'estiu hi haurà visites comentades gratuïtes.

Visites comentades:

Manel Exclusa. Diumenges 21 de juliol i 25 d'agost a les 12 h.

Miquel Galmes. Dijous, 12 de setembre, a les 19 h.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No