Festival de música

El Tingladu viatga a Brussel·les en una "edició antirepressiva" i solidària amb Valtònyc

Los Chikos del Maíz, Fermin Muguruza & Chalart58 & Matah, Alidé Sans, Adala i el mateix Valtònyc formen el cartell de l'edició especial que se celebrarà el 26 d'octubre

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-07-2019 10:55 Lectures 1599
El Tngladu viatga a Brussel·les en una

El Tngladu viatga a Brussel·les en una "edició antirepressiva" i solidària amb Valtònyc . EIX

"No oblidem, no callem". Amb aquest lema El Tingladu, el festival autogestionat de Vilanova i la Geltrú organitzat per Can Pistraus, vol denunciar l’actual context de vulneració de drets i llibertats bàsiques com la llibertat d’expressió i opinió a l’estat espanyol. És la primera vegada que El Tingaldu traspassa les fronteres de la capital del Garraf i ho fa viatjant fins al cor d'Europa i amb un compromís solidari i antirepressiu amb el raper Josep Valtònyc, exiliat a Bèlgica des de fa més d’un any.

En aquesta edició especial del festival, que se celebrarà a la sala La Vallée, Valtònyc estarà acompanyat pels rapers valencians Los Chikos del Maíz, que faran el primer concert de la gira de presentació del seu nou disc; pel músic basc Fermin Muguruza, que ha patit en la seva pròpia pell la persecució a la llibertat d’expressió; per la cantautora aranesa Alidé Sans i també pel reggae dels barcelonins Adala.

Des d’El Tingladu no es vol normalitzar la situació de Valtònyc i és per això que, a banda de programar-lo simbòlicament a la dotzena edició del festival (del 18 al 21 de juliol a la Plaça 1 d’octubre de Vilanova i la Geltrú), s’ha volgut anar un pas més enllà i realitzar aquesta edició a Brussel·les per evitar que el seu cas caigui en l’oblit. Tots els beneficis de l’esdeveniment aniran destinats directament a donar suport a la causa de Valtònyc.

D’aquí a pocs dies es podran comprar les entrades (20€) a la web eltingladu.cat. Les persones que no puguin venir al concert però vulguin col·laborar amb la causa de Valtònyc podran comprar una entrada fila zero per valor de 10€, també a la web del festival.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres