Humor gràfic

Sitges contraposa l’obra dels dibuixants Gin i Mingote amb una exposició al Miramar

La mostra vol ser un “homenatge a dues vides dedicades a l’humor gràfic”

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 05-07-2019 8:04 Lectures 3328
Autocaricatura d 'Antoni Mingote. Obra exposada a la mostra 'Gin i Mingote: dos amics de Sitges', al Centre Cultural Miramar de Sitges l'estiu del 201

Autocaricatura d 'Antoni Mingote. Obra exposada a la mostra 'Gin i Mingote: dos amics de Sitges', al Centre Cultural Miramar de Sitges l'estiu del 201

El Centre Cultural Miramar de Sitges reuneix a partir d’aquest dissabte una selecció del llegat dels dibuixants Jordi Ginés i Antonio Mingote, més coneguts per les seves signatures com a Gin i Mingote. Si bé van col•laborar en ocasions molt puntuals, els impulsors de la mostra recorden que tots dos artistes tractaven la mateixa temàtica i van ser referents de l’humor gràfic després de la Guerra Civil espanyola. L’exposició ‘Gin i Mingote: dos amics de Sitges’, aprofita el nexe que els dos tenien amb la vila com a excusa per contraposar les seves obres i evidenciar els punts que tenien en comú. La mostra, amb més de 80 dibuixos, es podrà visitar fins el 25 d’agost i vol ser un “homenatge a dues vides dedicades a l’humor gràfic”.

Els organitzadors de l’exposició recorden que els dos artistes van tenir carreres molt independents, ja que Gin va treballar sobretot a publicacions catalanes mentre Mingote es va centrar en mitjans editats a Madrid. Amb tot, es tenien “un gran respecte i admiració mútua”, sent tots dos dibuixants de renom a mitjans del segle XX, destaca a l’ACN José Luis Martin, representant de la Fundació Gin.

Des de la Fundació recorden que Jordi Ginés es va instal•lar a Sitges durant la dècada dels 70, mentre Mingote hi havia nascut de forma accidental el 1919 perquè era la vila dels seus avis, i sempre en presumia. A aquest punt en comú, s’hi sumen dos altres motius que han desencadenat la mostra: l’interès de l’Ajuntament de Sitges per exposar l’obra de Gin i el centenari de Mingote, que se celebra aquest 2019.

José Luis Martin celebra l’ocasió per contraposar les seves obres i demostrar com van treballar l’humor eròtic als anys 60, però també l’humor polític, els homenatges a la història de l’art, les caricatures i les autocaricatures. “Els visitants podran admirar l’alt nivell artístic dels dos”, apunta.

Coincidint amb la mostra, també s’ha editat un catàleg amb les obres dels dos artistes contraposades.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres