Festival Instants

Sara Pi: “M’agrada la nuesa darrera cada composició”

La cantant barcelonina actua el dissabte 13 de juliol al Festival Instants, la nova proposta cultural dels Cellers Carol Vallès

Bàrbara Scuderi Subirats 08-07-2019 17:13 Lectures 1625
La cantant barcelonina Sara Pi actua el dissabte 13 de juliol al Festival Instants. EIX

La cantant barcelonina Sara Pi actua el dissabte 13 de juliol al Festival Instants. EIX

Un tast dels darrers treballs de Sara Pi, algunes peces inèdites del nou treball discogràfic en curs i algunes versions de la música de capçalera de la cantant barcelonina, són la proposta musical per a la segona cita de l’Instants Festival, que se celebra fins el 20 de juliol als Cellers Carol Vallès de Subirats. (https://cellerscarol.com/instants/)

La cita és el proper dissabte 13 de juliol, entre les vinyes, a l’hora del capvespre, amb una àmplia degustació de cava i un variat menú gastronòmic. Sara Pi, al costat del teclista Abel Boquera, protagonitzaran un maridatge musical. La cantant, que fa una dècada va encetar la seva posada en escena en solitari, confessa amb el pas del temps la maduresa arriba a base d’experiència i d’un aprenentatge constant, en que “sobretot allò que saps que no vols fer, et permet seguir el camí endavant”. La calidesa i l’elegància de la seva veu sonen sempre en l’equilibri harmònic de les seves composicions. Un singular R&B i un particular soul per a una dosi d’optimisme natural, perquè ella mateixa és optimista i amant dels finals feliços. En el trajecte, el ritme ascendent del seu treball en diferents sales i teatres l’ha portat a valorar la sinceritat en les cançons. “M’agrada la nuesa de cada composició”. Una exposició de les vulnerabilitats de cada autor, com en el seu cas, que suposa sobretot una mostra d’honestedat. El coratge d’exposar les vulnerabilitats, sense filtres.

La música de Sara Pi és fruit de la formació, des de ben petita,  i de la genètica; una combinació de bon gust i la gosadia d’afrontar un repertori de composicions originals que es complementa amb una selecció de versions que pot anar des de Bill Withers (Ain’t No Sunshine) fins a Beyoncé, passant per la fusió del soul amb sons de bossa nova i un toc de funk. Una amalgama de sonoritats, dolçor i força en una sola veu.

Roger Mas i Halldór Már completen el programa de l’Instants

L’Instants Festival va començar el passat dissabte 6 de juliol amb l’actuació de Roger Mas. Un plaer pels sentits en que Mas va passejar peces del seu tradicional repertori al costat de poemes de Maragall i Verdaguer. L’entorn, ideal: vinyes i un cel obert per sostre. La connexió entre música i paisatge se serveix en copa i safata. El festival, de format íntim, amb un aforament limitat, permet realitzar una prèvia visita als cellers, degustar el cava de la casa i fer un tast de l’oferta gastronòmic d’Ametller Origen i la foodtruck Era Cambuleta.

El proper 20 de juliol, el maridatge musical anirà a càrrec de Halldór Már. El cantautor d’origen suec que es va donar a conèixer a través del programa televisiu Katalonski, i el seu disc, Winds (2014), en que interpretava versions en anglès de clàssics de la Nova Cançó, des de Raimon a Serrat i Lluís Llach. La seva actuació serà la cloenda de la primera edició d’un certamen que arriba per a consolidar-se en un paratge privilegiat i amb una oferta de qualitat, que va de la primera copa a la darrera nota. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres