Festa Major 2019

La Granada preveu una diada castellera amb tres colles de 8 pisos a la Festa Major

Per quart any consecutiu els Xicots de Vilafranca faran d’amfitrions en aquesta Diada en la que se senten com a casa

Redacció La Granada 10-07-2019 13:15 Lectures 2813
La Granada preveu una diada castellera amb tres colles de 8 pisos a la Festa Major. EIX

La Granada preveu una diada castellera amb tres colles de 8 pisos a la Festa Major. EIX

Aquest dilluns passat es va fer la ja habitual roda de premsa i sorteig de l’ordre d’actuació de la Diada castellera de la Festa Major de La Granada.

Per quart any consecutiu els Xicots de Vilafranca faran d’amfitrions en aquesta Diada en la que se senten com a casa, i on tots aquests darrers anys hi han bastit com a mínim un castell de 8 pisos, i hi ha aconseguit fites històriques com el 1r. Quatre de nou amb folre descarregat per la colla vilafranquina, i que a més, era el primer que veia la població penedesenca,, l’any 2017.

Enguany es repeteix el mateix cartell que a la edició de 2018, amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Castellers de Sant Cugat, i els Xicots de Vilafranca. Aquest serà l’ordre que es va decidir en el sorteig realitzat el dilluns, amb el que obrirà plaça la solvent colla tarragonina, dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que han confirmat la intenció de fer-hi castells de vuit, i estan pendents d’un tema d’alineació per a la possibilitat de veure l’espadat de sis pisos.

Els Castellers de Sant Cugat sortiran segons, i també han anunciat castells de 8. I finalment la colla de Vilafranca, els Xicots, que estan treballant intensament aquesta setmana als assajos per poder anar un pas més enllà. Han confirmat que aniran a pel 4t. Quatre de vuit de la temporada, i estan treballant per veure si hi arriben també amb el tres de vuit. També s’han plantejat la possibilitat d’acabar amb dos pilars de cinc.

El sorteig i roda de premsa va ser moderat pel periodista casteller Carles Esteve, i va comptar amb la participació de l’alcalde de La Granada Joan Cols, i dels Caps de Colla de les tres colles convidades:  David Lobato dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Martí Vinyes dels Castellers de Sant Cugat, i Gabi Molero dels Xicots de Vilafranca.

Finalment, l’actuació serà al davant de l’Ajuntament, ja que s’han pogut finalitzar a temps les obres que s’hi estaven duent a terme. A partir de les 6 de la tarda els castells tornen a La Granada. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No