Carnaval 2019

La Rua Summer de les Roquetes llueix més que mai i bat rècords de participació

Durant el cap de setmana hi ha hagut més de 20.000 persones

El nou model convenç i no s’han registrat incidents destacats

Redacció Sant Pere de Ribes 17-07-2019 19:55 Lectures 4513
La Rua Summer de les Roquetes llueix més que mai i bat rècords de participació. Ajt Sant Pere de Ribes

La Rua Summer de les Roquetes llueix més que mai i bat rècords de participació. Ajt Sant Pere de Ribes

La renovació del model del carnaval d’estiu de les Roquetes convenç i és avalada per una participació i assistència de públic més alta que mai. Segons l’organització, en aquesta 10à edició hi han desfilat 1.800 persones (400 nens i nenes a la rua infantil i 1.400 adultes la nit de dissabte) i s’estima que més de 20.000 persones van gaudir en algun moment dels actes que es van dur a terme durant tot el cap de setmana.

El representant de l’entitat Roquefestes, Xavier Escardó, s’ha mostrat molt satisfet de l’èxit “en majúscules” que ha superat la millor de les expectatives, doncs l’aposta per concentrar l’activitat a l’espai exterior del pavelló era “arriscada”, si bé “sempre s’han de millorar detalls”, ha dit. En aquest sentit, apunta per millorar la gestió de cues i els serveis de restauració, doncs tot i reforçar-lo enguany amb foodtrucks per complementar l’oferta dels establiments de restauració dels voltants es van veure desbordats ens alguns moments de màxima afluència de públic.

El regidor de Cultura de les Roquetes i Joventut, Adrià Solà, considera que amb aquestes xifres la Rua Summer s’està convertint en l’esdeveniment més multitudinari del municipi i valora molt positivament la gran afluència de públic i visitants que es feina notòria als carrers i comerços de les Roquetes. Solà coincideix amb la resta d’entitats organitzadores ha dir que “és el model de carnaval que volem: un carnaval participatiu, lliure d’actituds sexistes, homòfobes, lgtbifòques, amb civisme i respectant el medi ambient”. Per això es continuaran fent accions com els punts d’informació i acompanyament per a possibles víctimes d’agressions sexistes o homòfobes ja existents i la introducció de més mesures per reduir plàstics i residus. Quant a l’impacte econòmic, el regidor ha recordat que “serveix de motor econòmic al municipi i a donar-lo a conèixer fora de la comarca”. Aquesta any algunes de les colles visitants eren procedents de Barcelona, Sabadell, Martorell, Tarragona i Cunit, a més de les colles locals i de la resta de Garraf i Penedès. Segons la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes la gran afluència de públic “s’ha notat especialment en bars, restaurants i establiments d’alimentació el divendres i el dissabte”, ha comentat la seva secretaria, Felisa Sánchez. S’estima que l’impacte econòmic que suposa l’esdeveniment aquests dies, sobretot pels establiments dedicats a la restauració, és equivalent a una facturació del doble o fins i tot del triple si es compara a un cap de setmana convencional.

Des de la Policia Local també se’n fa una valoració positiva en general. D’una banda, pel que fa al canvi de recorregut de la rua, “la intensa labor de senyalització i informació durant els dies previs, va facilitar que no s’haguessin de retirar masses cotxes. A més, el fet de no afectar el carrer Miquel Servet ha permès que l’accés al nucli fos possible per diferents punts. Únicament la zona entre Miquel Àngel i la riera va quedar tallada mentre passava la rua pel carrer d’Ortega i Gasset”, segons han assenyalat els responsables del cos. Quant a la seguretat, el balanç també és satisfactori perquè “no hi ha hagut incidents destacats dels què solen donar-se en actes tan concorreguts”. Sols divendres es va haver d’intervenir en una baralla que va ser dissolta sense més conseqüències i es va atendre a algun jove en estat etílic tot avisant als seus pares.

Els actes previs es van iniciar els caps de setmana anteriors amb un Escape Room al Centre Cívic L’Espai per on hi van passar unes 300 persones,  amb el 90% de les entrades venudes. També es van decorar els carrers els dies 5 i 6 de juliol amb materials reciclats i plàstics i la col·laboració dels centres educatius de les Roquetes.

Ja el divendres 12 de juliol, la Rua Summer Kids va registrar un notable augment de públic i una participació de 9 carrosses i 400 infants. A la nit, prop de 300 persones van gaudir del show de cabaret de la família Capdevila i unes altres 1.200, principalment joves, van assistir a la festa Pre Summer Festival.

Pel que fa al dissabte 12, el gran dia, ja al vespre els carrers del centre es mostraven plens de gom a gom a l’espera de l’inici de la Rua Summer Carnaval, que amb 25 minuts de retard va acabar sent la més participativa i lluïda de la seva història, amb 26 colles desfilant. En acabat, el Rua Summer Festival es va convertir en un dels actes estrella de la festa. Després d’alguna que altra cua d’espera a l’entrada, el recinte exterior del pavelló va penjar el cartell de complert a les tres de la matina i la festa es va tancar a les 05.00h sense incidents.

Finalment el diumenge 13 a la tarda, la festa Paintparty va fer gaudir a les gairebé 1.000 persones que hi van assistir, la majoria públic familiar i joves, amb DJs, escuma i pintura corporal. Aquest va ser l’últim acte de la programació d’enguany de la renovada Rua Summer Carnaval, que s’ha acomiadat deixant bones sensacions i ganes de tornar el pròxim any amb el repte de millorar-la.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No