Festa Major 2019

Cap de setmana de rodatge amb tres actuacions dels Xicots de Vilafranca

Dissabte al vespre els Xicots participaven de nou a la Festa Major de Masquefa, on les sinergies amb el públic de la vila són molt bones

Redacció Vilafranca del Penedès 22-07-2019 9:03 Lectures 1358
Cap de setmana de rodatge amb tres actuacions dels Xicots de Vilafranca. Xicots de Vilafranca

Cap de setmana de rodatge amb tres actuacions dels Xicots de Vilafranca. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca han tingut un intens cap de setmana casteller, en el que han participat en tres Festes Majors diferents: Masquefa, Esplugues de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Dissabte al vespre els Xicots participaven de nou a la Festa Major de Masquefa, on les sinergies amb el públic de la vila són molt bones, i gaudeixen d’un bon suport a les pinyes. Hi van completar un pilar de 4 de salutació, el 4 de 7 amb l’agulla, el 3 de 7, el 4 de 7, 2 pilars de 4. Van concloure amb un emotiu pilar de 3 dedicat al Serafín Rodríguez,  veterà membre de la colla, que celebrava el seu aniversari i que el va parar a segons. 

L’endemà diumenge van actuar al matí a Esplugues i a la tarda a Sant Vicenç dels Horts. En ambdues actuacions hi van repetir l’actuació del dia anterior, amb els 4 de 7 amb l’agulla, el 3 de 7, i el 4 de 7, amb diversos debuts a tronc. Al matí també hi van enlairar el pilar de 5 i tres pilars de 4, i a la tarda dos pilars de 4. Destacar la millora en la tècnica dels pilars caminant, que els va permetre mostrar un pilar d’entrada a plaça caminant més dinàmic que en anteriors ocasions.  A Sant Vicenç juntament amb la colla local, els Minyons de l’Arboç i els Castellers de Terrassa van enlairar uns pilars de suport als presos polítics.

El gruix de la colla va fer un dinar de germanor al parc de Can Vidalet, a Esplugues, entremig de les dues actuacions de diumenge.

Propers compromisos

Els Xicots tenen dues setmanes d’intensos assajos per acabar de posar apunt el proper gran compromís del seu calendari, la Diada de Màrtirs street el proper 3 d’agost a Vilafranca. 

Per altra banda aquest proper cap de setmana, el dissabte dia 27 celebren la 5a. edició de la fira de bestiar d’època “El Firal”, en la qual s’hi fan diversitat d’actes: recuperació del mercat d’època, mostra d’animals, mostra d’oficis i productes artesanals, parades solidaries, representació teatral, jocs infantils artesanals i un fi de festa amb dj.


 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No