Festival de música

George Benson interpreta els seus éxits al Festival Terramar de Sitges

Una nit de dissabte de cinema al Festival Terramar de Sitges amb la Film Symphony Orchestra

George Benson interpreta els seus éxits al Festival Terramar de Sitges. Jardins Terramar

George Benson interpreta els seus éxits al Festival Terramar de Sitges. Jardins Terramar

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Gaudir de l’immens talent d’un artista que és història viva de la música contemporània és sempre una experiència extraordinària. Aquest divendes a la nit, el públic de l’auditori del Festival Terramar de Sitges ha tingut l’oportunitat de viure en directe el poder de George Benson dalt de l’escenari. El seu nom i cognom són paraules majors, i Sitges ja ha passat a formar part del seu particular univers del jazz, el soul, el R&B i el swing, amb un concert que serà recordat per sempre.  L’artista nord-americà amb més de seixanta-cinc anys de trajectòria professional, ha anat desgranant tema a tema un repertori farcit de grans èxits de la seva discografia, incorporant alguns clàssics d’altres artistes.  No han faltat a la cita els seus In your eyes, Feel Like Making Love, Nothing's Gonna Change -que va enregistrar l’any 1984, tres anys abans que la popularitzés Glen Medeiros-, la versió del Don’t Know Why de Norah Jones, i els seus megahits planetaris Give The Night i On Broadway, entre d’altres.

George Benson va aparèixer amb un gran somriure i ha contagiat en tot moment la seva energia a un públic que ha anat aquesta nit als Jardins Terramar a cantar i ballar davant del seu ídol.  La banda del guitar man que l’acompanya en el decurs d’aquesta gira europea són Randy Waldman i Thom Hall, als teclats, Stanleys Banks, al baix, Michael O’Neill, a la guitarra, Khari Parker, a la bateria, i Lilliana de los Reyes, a la percussió i cors. És molt probable que si haguéssim de crear una banda sonora per als Jardins Terramar de Sitges, el característic so de George Benson esdevindria la composició ideal.

Una nit fantàstica

Una vila tan cinematogràfica com Sitges -seu d’un dels festivals de cinema més rellevants del món- havia de tenir una rèplica a l’alçada del seu prestigi en el marc de la programació del Festival Terramar de Sitges.  I aquest dissabte a la nit, sota un cel estrellat, l’auditori principal s’ha omplert d’estrelles del cel·luloide gràcies a la Film Symphony Orchestra i a un programa farcit de les extraordinàries bandes sonores del mític cineasta nord-americà John Williams, probablement el compositor i director d’orquestra més reconegut de la història contemporània, amb un palmarès de premis inabastable: cinc  Òscars® per El violista sobre el tejado (1972), Tiburón (1976), Star Wars (1978), E.T. El Extraterrestre (1983) i La Lista de Schindler (1994), i més de cinquanta nominacions a la preuada estatueta per altres bandes sonores que són també part de la nostra vida, com Jurasik Park, Indiana Jones, Superman o Harry Potter, entre molts d’altres.

La Film Symphony Orchestra amb més de 70 músics en escena amb una completa formació simfònica de corda, vents, metalls i percussions, han donat vida durant 120 minuts als temes més emblemàtics de la increïble carrera de John Williams. Per començar, les fanfàrries dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984, que també va composar el músic nord-americà, i a partir, d’aquell moment, el director de la FSO, el valencià Constantino Martínez-Orts ha anat presentant cadascuna de les peces de manera molt didàctica, per contextualitzar-la en el seu temps, donant detalls d’anècdotes de l’obra del geni John Williams.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local