Festa Major 2019

Presentada l’estampa de Sant Fèlix, obra de Marc Sadurní, i l’estampeta que ha guanyat Laura Rocha

Com a novetat, aquest any l’estamper Marc Sadurní i els administradors/es han organitzat un concurs de dibuix infantil de la imatge de Sant Fèlix

Redacció Vilafranca del Penedès 07-08-2019 18:01 Lectures 4208
Presentada l’estampa de Sant Fèlix, obra de Marc Sadurní, i l’estampeta que ha guanyat Laura Rocha. Ajuntament de Vilafranca

Presentada l’estampa de Sant Fèlix, obra de Marc Sadurní, i l’estampeta que ha guanyat Laura Rocha. Ajuntament de Vilafranca

Ahir a la tarda va tenir lloc al claustre dels Trinitaris, l’estampa de Sant Fèlix d’enguany que es repartirà junt amb el programa de la Festa Major a la Capta els dies 21 i 22 d’agost. L’estampa és obra de Marc Sadurní, que va explicar que “realitzar l’estampa de Sant Fèlix ha representat un repte per a mi, que estimo la vila i visc molt, ja des de petit, la Festa Major. Tot i ser fill de Barcelona, amb arrels profundes al Penedès, m’he sentit acollit per una vila que em fa sentir vilafranquí”.

“M’agrada i visc al Penedès, i amb el projecte del Zig Zag arrelat des de fa vint anys al carrer de la Font, on es crea i recrea, arreglo part del folklore i dono ales a la imaginació i la creativitat de la vila i la comarca”, comentava l’artista.

Sadurní confessava que la primera trobada que va tenir amb la imatge del sant al pis d’un administrador “va ser una sensació íntima, on vaig poder prendre uns quants apunts i fotos, mantenint una relació silenciosa, emocionant, al voltant de la qual van començar a aflorar records i vivències de festes majors... I veient el Sant Fèlix patró com a l’amfitrió de la Festa”.

Sobre l’estampa que ha creat va dir que és “una fotografia instantània dels mòbils de fils amb instal·lació, des d’una visió artística i poètica, íntima i personal, amb el traç de la línia fresca feta de ferro rovellat. Un collage de materials on reconeixem el vestuari amb el tramatge i textura de la seva indumentària recreats il·lustrativament, mesclats en un procés rústic i elaborat. La descomposició de les línies (cap, palma i llibre), en constant moviment, fa difícil obtenir-ne la mateixa imatge per a tots, segons el punt de vista i la mirada que s’hi faci present: viu reflex de la imatge itinerant del Sant, canviant de casa constantment, i passejat en processó per quasi tots els carrers de la vila, acabant amb una entrada a Santa Maria”.

 

Laura Rocha, de 8 anys, guanyadora del concurs infantil de l’estampeta

 

D’altra banda, la vilafranquina Laura Rocha Reina, de 8 anys ha estat la guanyadora del 1r Concurs de dibuix infantil de l’estampeta de Sant Fèlix.

Com a novetat, aquest any l’estamper Marc Sadurní i els administradors/es han organitzat un concurs de dibuix infantil de la imatge de Sant Fèlix. L’objectiu, explicaven els administradors, és “fomentar la participació dels infants en la festa i complementar la Festa Major dels Petits/es aportant-li un nou element emblemàtic: la seva estampeta”. Es podien presentar al concurs nens i nenes de 6 a 12 anys. En total hi van participar 54 infants, que darrere dels seus respectius pseudònims van posar en joc la seva creativitat dibuixant l’estampa amb una tècnica totalment lliure.

Després d’una difícil deliberació, els organitzadors/es del concurs van escollir l’estampeta de Laura Rocha Reina, de 8 anys, com a guanyadora.

Totes les estampetes que han participat en el concurs estaran exposades als aparadors de l’oficina de CaixaBank de la plaça Sant Joan a partir del dia 26 d’agost.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No