Festa Major 2019

El president del Parlament, Roger Torrent, visita Sitges en honor a la diada de Sant Bartomeu

Acompanyant l'alcaldessa, Aurora Carbonell i regidores i regidors de la Corporació, el president de la cambra catalana ha assistit a l’Ofici i a la Sortida d'Ofici

Redacció Sitges 24-08-2019 19:45 Lectures 2428
El president del Parlament, Roger Torrent, visita Sitges en honor a la diada de Sant Bartomeu. Ajuntament de Sitges

El president del Parlament, Roger Torrent, visita Sitges en honor a la diada de Sant Bartomeu. Ajuntament de Sitges

La diada en honor a Sant Bartomeu arrenca com és tradicional cada 24 d'agost amb l’alegre i festiva Matinal. A les sis del matí puntualment balls populars, entremesos i imatgeria festiva han desfilat pels carrers de Sitges en honor al patró i davant un nombrós públic. Moltes persones vestides de blanc, amb faixa i espardenyes de betes han pogut formar part del seguici al ball de faixes. 

La jornada ha continuat amb el Solemne Ofici Concelebrat en honor al sant patró, que ha tingut lloc a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla a dos quarts d'onze del matí i que ha comptat amb l'assistència del president del Parlament, Roger Torrent. La segona autoritat de Catalunya ha acompanyat l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell,  i la resta de regidors de la corporació. Coincidint amb el 40è aniversari de la colla Mitjana del Ball de Bastons ha realitzat l’ofrena Sant Bartomeu.

Seguidament, s'ha celebrat l'apoteòsica Sortida d'Ofici, un dels moments més emotius i especials de la Festa. Un cop han desfilat tots els balls i entremesos, la banda ha interpretat un any més l'Himne Nacional de Catalunya 'Els Segadors' a la mateixa plaça de l'Ajuntament on a continuació ha tingut lloc l'exhibició castellera de la colla Jove de Castellers de Sitges.   

La programació dels actes de Festa Major continua amb els Concerts Vermuts de Festa Major al Casino Prado on actuarà l'Agrupació Musical Suburband, i a la Societat Recreativa El Retiro, la cobla Maricel. 

Els actes continuaran a dos quarts de vuit de la tarda amb un altre dels moments culminants de la Festa Major: la Processó de Sant Bartomeu, encapçalada pels balls populars, la imatgeria i els entremesos folklòrics, i la tanca els devots que acompanya el patró, el tabernacle i la bandera del sant portada pel pendonista d'enguany, Jepet Carbonell, i els cordonistes, les autoritats i la banda de música. En passar pel passeig de la Ribera, el sant serà saludat amb salves de morterets, el repic de les campanes del temple parroquial i la interpretació de la sardana 'La Processó de Sant Bartomeu', que enguany celebra el centenari de la seva creació.

En arribar al Baluard, els balls i músics envoltaran el tabernacle mentre esclaten focs artificials i repiquen les campanes durant l'emotiva Entrada del Sant a l'església parroquial. Tot seguit davant de l'Ajuntament té lloc la darrera ballada de les tres parelles de Gegants, precedida de les últimes enceses de les bèsties de foc. Així clouran les tradicionals 36 hores protagonitzades pel ric folklore sitgetà.

La programació musical d'El Ball agafarà el protagonisme a partir de la mitjanit i a l'escenari de la Platja de la Fragata s'oferiran els  concerts de la Loka histeria i Dj Lagarto.  La celebració s'allargarà fins al 26 d'agost, dia en què la revetlla sardanista amb la Cobla Maricel, posarà el punt final a Sant Bartomeu 2019, a les 22.15 h  a la platja sant Sebastià. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No