Festa Major 2019

Els Falcons de Vilafranca presenten les noves músiques per Festa Major

Coincidint amb el seu 60è aniversari, la colla va impulsar un concurs per dotar l’escala, la pira i la piràmide de peces pròpies

Els Falcons de Vilafranca presenten les noves músiques per Festa Major. Falcons de Vilafranca

Els Falcons de Vilafranca presenten les noves músiques per Festa Major. Falcons de Vilafranca

El procés de creació i selecció de les noves cançons que acompanyaran els Falcons de Vilafranca en l’escala, la pira i la piràmide drets ja ha arribat a la seva fi. I no ha estat fàcil perquè Febrer, per exemple, ha estat la cançó que ha acompanyat de sempre l’escala, i Burgos o la Marxa d’en Serra han estat les de la pira, i trencar amb la connexió sentimental entre aquestes músiques de tota la vida i les figures que acompanyen ha estat complicat. Però aprofitant el 60è Aniversari la colla va impulsar aquest concurs per dotar a aquestes tres figures de peces pròpies, i l’objectiu s’ha aconseguit.

Es van presentar al concurs una vintena d’obres, de nou autors diferents, i el jurat, format pel músic i compositor Àlex Cassanyes, i per l’intèrpret i docent Jordi Mestres, en va fer una selecció prèvia que constava de tres peces per a la pira i l’escala i de dues per a la piràmide drets. D’entre aquestes la colla, en assemblea extraordinària, en va escollir les guanyadores.

En un acte públic davant el Palau Baltà, la colla falconera va portar a terme l’acte protocol·lari de presentació i lliurament dels premis, dotats amb 300€ cadascun. La Foix Cuyàs, pregonera d’aquest 60è Aniversari, presentava la cançó i donava a conèixer el pseudònim del guanyador i tot seguit la colla pujava la figura a ritme de les notes de les noves composicions, per donar a conèixer posteriorment el nom real del creador de cada peça. Aquests van ser Roger Conesa Mathioux per a la pira, Daniel Carbonell Sugranyes per a l’escala i Lluís Giménez Rafecas per a la piràmide drets. En aquest últim cas es dóna la coincidència que el Lluís va donar les primeres passes en el món de la música com a timbaler dels Falcons de Vilafranca i que, a més a més, el seu pare va ser un dels impulsors de la colla ara fa 60 anys.

Posteriorment la colla va realitzar al mateix lloc el darrer assaig abans de l’inici de la Festa Major, en la que es van poder veure molt bones proves de grans figures, entre les que destaquen el pilar de 6 per sota que es va quedar a només una aixecada de ser completat, i que va ser descarregat amb seguretat, i l’escala de 10, que es va completar. Els Administradors de la Festa Major van visitar l’assaig i van desitjar sort a la colla falconera.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local