Festa Major 2019

Sitges obre les inscripcions per participar a la Cercavila i la Matinal de Santa Tecla

El curs de manipulació de foc es realitzarà el 3 de setembre a les 20.00 hores al Centre Cultural Miramar

És imprescindible tenir aquest certificat per a tothom que participi per primer cop amb bestiari de foc amb carretilles

Redacció Sitges 29-08-2019 19:57 Lectures 3222

L'Ajuntament de Sitges ha obert les inscripcions per participar a la Cercavila i a la Matinal de Santa Tecla amb una bèstia de foc, gegants i cabeçuts. Les famílies interessades que els seus infants hi participin ja poden omplir de forma prèvia el  formulari d’inscripció que es pot trobar a www.sitges.cat/serveis/festes/festa-major i després hauran de presentar el document al Servei de Tradicions i Festes (Plaça de l’Ajuntament,16 -Edifici Lola Anglada,) o a l’adreça electrònica tradicionsifestes@sitges.cat.

Fins al 3 de setembre es poden inscriure tant els infants que vulguin portar gegants, cabeçuts i bestiari sense carretilles com els que vagin amb carretilles i que tinguin el curs acreditatitu CRE (consumidor reconegut com expert).

Per als participants de bestiari de foc amb carretilles que obtinguin el certificat CRE el dia 3 de setembre, podran fer les inscripcions del dia 4 al 9 de setembre.

Curs de foc per obtenir el Certificat CRE (Consumidor reconegut com expert)

L’Associació de Bèsties Infantils de Sitges realitzarà una jornada de formació per obtenir el certificat imprescindible de CRE (consumidor reconegut com expert) el dia 3 de setembre a les 20.00 h al Centre Cultural Miramar (C. Davallada, 12).

Els interessats (infant sempre acompanyat d’un tutor) rebran la formació necessària i al final s’entregarà el certificat que acredita la seva formació i autorització per a manipular el foc. Cal portar el DNI de l’infant, i en cas de no tenir-ne, la targeta sanitària.
A l'endemà del curs de foc, s'obriran les inscripcions del 4 al 9 de setembre per als participants amb bestiari de foc que hagin obtingut el Certificat CRE.

Per a més informació es pot contactar amb el

Servei de  Tradicions i Festes
Horari: de 9 a 14 h
Tel. 93 811 76 47
tradicionsifestes@sitges.cat


Trobada de gegants cabeçuts i dracs petits 

La Trobada de de Gegants, cabeçuts i dracs petits serà dissabte 14 de setembre a l'Hort de Can Falç a les 11 hores i tindrà com a protagonistes els més petits. L'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall realitzarà un tastet d'instruments i amenitzarà l'acte la companyia sitgetana La Tija. 

Cercavila i Matinal de Santa Tecla

La concentració de Gegants i cabeçuts infantils tindrà lloc  el diumenge 15 de setembre a les 10 h i després s'inciarà la cercavila des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la Fragata on faran la ballada final. A continuació hi haurà l'exhibició dels balls blancs infantils: el Ball de Bastons, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Cintes i Moixiganga. 

Més tard, a partir de les 17.30 hores es concentraran dracs, bèsties de foc i colles infantils de Diables al Pont d'en Domènech i a continuació s'iniciarà  la cercavila pel passeig de la Ribera fins a la Fragata, on  es farà una  encesa final . Tot seguit, es representarà el Ball Parlat de diables infantils. 

La Matinal serà el 23 de setembre i hi haurà tres recorreguts diferenciats. A les 6.30 h començarà la Matinal Foc des del carrer Davallada, a les 7 del matí hi haurà la Matinal Gegants i  Balls Blancs des del carrer Fonollar, i a les 8 del matí es farà la Matinal Petita des de la plaça de l’Ajuntament.  

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No