Festa Major 2019

La pedalada popular torna al programa d’actes de la Festa Major Petita de Canyelles

La Festa de Sant Nicolau englobarà el Dixieland Tast, el Temps de Verema i la Diada de l’Onze de Setembre

Marta González Canyelles 05-09-2019 9:35 Lectures 3402
Presentació de la Festa Major Petita de Canyelles. Marta González

Presentació de la Festa Major Petita de Canyelles. Marta González

Canyelles ja es prepara per acomiadar l’estiu un any més amb la Festa Major Petita de Sant Nicolau. El tret de sortida d’enguany és la Pedalada Popular de festa major amb BTT, dissabte dia 7, que torna al programa de la festa després de 10 anys.  Diumenge dia 8 es lliurarà la Medalla de la Vila que, en aquesta segona edició, guardonarà a l’artista Joaquim Budesca. 

“La Festa Major Petita mostra la fortalesa que tenen totes les entitats a final d’estiu i com afronten amb il·lusió una tardor que també vindrà plena d’activitats” destaca l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

La mostra de balls populars, el correfoc o les bitlles catalanes són alguns dels actes tradicionals que se celebraran entre els dies 7 i 10 de setembre.

Vetllada gastronòmica

La gastronomia canyellenca serà la protagonista del capvespre de diumenge dia 8, una vetllada que estarà ambientada en tot moment amb música en viu. A les 18h començarà el Temps de Verema, a la pista del Casal de Canyelles, on hi haurà degustacions de vins i caves i intercanvi de plaques amb cava acompanyats de la música jazz de Rail Band. Més tard, a partir de les 20.30h a la Sala Multicultural tindrà lloc el Dixieland Tast on els restauradors i establiments locals presentaran un tast de les seves especialitats culinàries i es podrà gaudir de les actuacions d’Abraham Martínez i el Duet Ambient. 

“El Dixieland Tast és la gran festa de la gastronomia a Canyelles. De moment, segueix englobada a la Festa Major Petita de Sant Nicolau però intentarem de cara a la propera edició donar-li una data diferent” avança l’alcaldessa.

La Diada de l’Onze de Setembre

La Diada de Catalunya també queda inclosa dins del programa d’actes de la Festa Major Petita de Sant Nicolau. La Diada s’iniciarà a les 12 de la nit del dia 10 amb una ofrena floral davant el Monument dels Segadors i a les 10:30h del matí del dia 11 es tornarà a fer l’Anada a Peu al Puig de l’Àliga. Com a principal novetat, enguany, en baixar hi haurà la descoberta de la placa homenatge a Muriel Casals de l’Associació Flama del Canigó al Mirador Montserrat-Montseny.

Tot i que queda fora de les dates de la Festa Major Petita, el programa s’allarga fins el 14 de setembre quan tindrà lloc la 21ª Cursa Popular Solidària i a la nit se celebrarà la Remember Disco Light Number One, amb música dels anys vuitanta i noranta a la Sala Multicultural. 
Cal recordar que per participar a la Cursa Popular, les inscripcions són gratuïtes però cal aportar 1kg o 1l d’aliment que anirà destinat al Banc d’Aliments.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No