Festival de cinema de Sitges

Sitges 2019 presentarà rareses i còpies restaurades de films de Jodorowsky, Cronenberg i Jesús Franco a Seven Chances

La secció reivindica la història oculta del fantàstic

ACN Sitges 09-09-2019 16:37 Lectures 1225
Sitges 2019 presentarà rareses i còpies restaurades de films de Jodorowsky, Cronenberg i Jesús Franco a Seven Chances. EIX

Sitges 2019 presentarà rareses i còpies restaurades de films de Jodorowsky, Cronenberg i Jesús Franco a Seven Chances. EIX

Seven Chances, la secció que Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya programa en col·laboració amb l'Associació de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica de Catalunya (ACCEC), torna a "reivindicar la història oculta del fantàstic". Com ha anunciat el certamen, la secció presentarà rareses i còpies restaurades de pel·lícules d'Alejandro Jodorowsky, David Cronenberg, Björk i Jesús Franco. De fet, la inauguració de Seven Chances 2019 serà l'estrena a Catalunya de 'Vaya luna de miel', una pel·lícula rodada per Jesús Franco el 1979 que va quedar inèdita, perduda en la desbordant filmografia del cineasta, fins a la seva recuperació a principis d'aquest any per part de la Filmoteca Espanyola.

La secció emmarcarà la presentació internacional del nou muntatge que Alejandro Jodorowsky ha fet de 'The Rainbow Thief', l'extravagant fàbula que va realitzar el 1990 i que, tot i tenir un repartiment encapçalat per Omar Sharif, Peter O’Toole i Christopher Lee, va tenir una circulació molt limitada, quedant relegada fins ara a un lloc maleït en la trajectòria del creador xilè. Igualment poc vista és 'The Juniper Tree', de Nietzchka Keene, directora nord-americana que el 1986 es va desplaçar a Islàndia per rodar una adaptació en blanc i negre i sense edulcorants del conte de bruixes homònim popularitzat pels germans Grimm. El film està protagonitzat per una joveníssima Björk.

La restauració de la versió íntegra de 'Crash' de David Cronenberg també es projectarà a la secció. Després de ser presentada amb gran polèmica al festival de Cannes el 1996, va veure com la seva distribució es veia afectada per la censura a no pocs països. Supervisada personalment pel seu autor, aquesta nova còpia "sense adulterar exhibeix en tota la seva glòria l'acer i la carn malmesa" amb la que el cineasta canadenc va dur a la pantalla la prosa de J.G. Ballard.

Sitges també posarà el focus en dues obres "injustament ignorades". Per una banda, 'The Living Skeleton', d'Hiroshi Matsuno, i 'Tammy & the T-Rex', delirant paròdia del cinema teen dirigida per Stewart Raffill. També es projectarà 'Horror Noire: A History of Black Horror', documental recent de Xavier Neal-Burgin que reflexiona sobre la representació de la cultura afroamericana al cinema de terror.

Totes les pel·lícules de Seven Chances es projectaran a la sala Casino Prado i seran presentades per socis i sòcies de l'ACCEC.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament