Aquest divendres

El col·lectiu Cabosanroque presenta la instal·lació visual i sonora “No em va fer Joan Brossa” als Trinitaris

La peça arrenca amb la veu del poeta, música de Wagner i glopades de fum sobre un amuntegament de coses

Redacció Vilafranca del Penedès 16-09-2019 14:42 Lectures 1836
El col·lectiu Cabosanroque presenta la instal·lació visual i sonora “No em va fer Joan Brossa” als Trinitaris. Ajuntament de Vilafranca

El col·lectiu Cabosanroque presenta la instal·lació visual i sonora “No em va fer Joan Brossa” als Trinitaris. Ajuntament de Vilafranca

Aquest divendres 20 de setembre, la Sala dels Trinitaris acollirà la instal·lació visual i sonora “No em va fer Joan Brossa” del col·lectiu Cabosanroque. Coincidint amb la celebració del centenari del naixement del poeta i artista Joan Brossa, la Sala dels Trinitaris acull aquesta exposició itinerant promoguda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

“No em fa ver Joan Brossa” és d’una creació de cabosanroque a partir de materials en bona part brossians. La peça arrenca amb la veu del poeta, música de Wagner i glopades de fum sobre un amuntegament de coses. En el tall de veu, Brossa recorda vivències de la batalla del Segre. De la trinxera estant, les paraules ens situen immediatament en una doble avantguarda: la del combat contra els feixistes i la de l’avantguardisme literari. I situen alhora el combatent enmig del doble aspecto que tindrà la paraula “màgia” en tota la seva obra.

Es tracta d’una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als que fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació.

Cabosanroque és un duo d’artistes sonors que neix el 2001 com a col·lectiu musical. Són constructors de sons que apliquen a diferents àmbits com instal·lacions sonores, arts escèniques o música. La seva feina gira al voltant del so, les capacitats expressives de la màquina i les seves possibilitats per vehicular emocions. Format per Laia Torrents i Roger Aixut, estan a cavall entre grup de rock experimental, artistes plàstics i performers que desborden les categories gràcies als seus artefactes: matèria i ona.

Inauguració

La inauguració de l’exposició que tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest divendres, comptarà amb la presència del Coordinador de la Xarxa d’Arts Visuals de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Joan Antoni Martínez, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas Ruiz i dels artistes components de cabosanroque, Laia Torrents i Roger Aixut.

Acció vinculada

El dijous 3 d’octubre, a les 18.30h, hi ha programada una xerrada a càrrec del poeta, assagista, crític i ex director del Centre d’Arts Santa Mònica, Vicenç Altaió  juntament amb els components de cabosanroque i de l’artista Vicenç Vacca. La xerrada tindrà lloc a l’Escola d’Art Arsenal i és oberta a tothom. Prèviament s’haurà fet un breu recorregut per la Capella de Sant Joan i la Sala dels Trinitaris per visitar les dues instal·lacions visuals i sonores que hi haurà en aquests dos espais expositius de la vila.

“No em va fer Joan Brossa” es podrà visitar fins al diumenge 20 d’octubre en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No