Casal i GATAP

Escena Penedès es confirma com a punt de trobada del món del teatre amateur del Gran Penedès

En aquesta edició hi han actuat quatre companyies del Penedès i una de Reus, guanyadora de la 6a edició del Premi Rosa Florido d’enguany

Redacció Vilafranca del Penedès 24-09-2019 17:08 Lectures 2761
Escena Penedès es confirma com a punt de trobada del món del teatre amateur del Gran Penedès. Casal

Escena Penedès es confirma com a punt de trobada del món del teatre amateur del Gran Penedès. Casal

El segon Festival “Escena Penedès”, que ha tingut lloc els dies 19, 20, 21 i 22 de setembre, ha acollit prop d’un miler d’espectadors que han gaudit de cinc propostes escèniques acompanyades de maridatges amb vins i caves penedesencs, assolint així un increment de públic i la consolidació d’un esdeveniment que per segon any combinava representacions, formació i protagonisme per als productes d’origen Penedès.

En aquesta edició hi han actuat quatre companyies del Penedès i una de Reus, guanyadora de la 6a edició del Premi Rosa Florido d’enguany. Així, i repartides durant els quatre dies del festival en dues sales del Casal, han anat actuant les companyies: La Torre de Les Gunyoles amb “Un barret de palla d’Itàlia” d’Eugène Labiche, la companyia A pèl, de Puigdàlber amb “Tetràpodes” de Marta Casas, El Molí dels Monjos amb “21:30 PM” del director del grup Carles Casas, L’Escorça Teatre de Sant Joan de Mediona que va presentar “El cicle de la vida”, una comèdia d’Òscar Ros i gags de El Tricicle i , finalment, els premiats  del Premi Rosa Florido Entrellaçats de Reus amb l’obra “Sense llençols”, sota l’autoria d’Òscar Solé.

En acabar cada actuació, les persones assistents van poder assistir a un maridatge amb vins i caves del Penedès protagonitzat pel director o directora de l’obra, on podien explicar l’origen del projecte i les emocions que volien transmetre . Els vins i caves escollits per fer els maridatges van ser: el Cava Pinord Marrugat Natura + Ecològic, el vi negre Torreblanca Grimau, el vi blanc Masia Freyé parellada muscat de Domènech Vidal, el Cava Torreblanca Brut Nature i finalment el vi Terraprima Blanc de Can Ràfols dels Caus.

Un dels components destacats del Festival va ser la masterclass de l’actriu Rosa Andreu que va tenir lloc el matí de dissabte amb el títol de “la veritat del personatge”. Una sessió formativa que va omplir totes les places disponibles i que oferí als participants una lliçó magistral eminentment pràctica, amb l’objectiu de fer una primera aproximació a un seguit d’eines que permetessin interpretar personatges més humans.

Finalment i amb aquestes xifres de participació, des de l’organització es consolida aquest festival amb vistes a una 3a edició de cara a l’any vinent, que es realitzarà amb un format semblant al d’aquesta última edició.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No