Cinema fantàstic

El Festival de Cinema de Sitges també es viu al carrer

Projeccions gratuïtes a la fresca, exposicions, tallers, xerrades, activitats gastronòmiques i concursos, entre moltes altres propostes

Redacció Sitges 27-09-2019 22:34 Lectures 3508
La Sitges Zombie Walk, cita ineludible per als fans, enguany tindrà lloc el 5 d’octubre. Ajuntament de Sitges

La Sitges Zombie Walk, cita ineludible per als fans, enguany tindrà lloc el 5 d’octubre. Ajuntament de Sitges

Sitges ja ho té tot llest per acollir la 52a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb una extensa programació d’activitats que es podran gaudir arreu dels carrers, les places i gran part dels equipaments culturals de la vila.

Del 3 al 13 d’octubre Sitges s’ambientarà de cinema fantàstic i és que “el Festival de Cinema va més enllà de les sales de projecció”, tal com destaca l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que afegeix que “organitzem una llarga llista d’activitats per a que la vila, els carrers i els comerços respirin l’ambient més fantàstic”.

Projeccions a la fresca i gratuïtes a la plaça de Catalunya del Poble Sec, un concurs de grafitis per als joves o tallers de cinema per a infants són algunes de les novetats destacades d’aquest any que se sumaran a les ja consolidades. La Sitges Zombie Walk (cita ineludible per als fans que enguany tindrà lloc el 5 d’octubre), la programació en 3D del Sitges Cocoon al Centre Cultural Miramar o el concurs d’aparadors dels comerços de Sitges, així com parades a la zona de village de la platja de Sant Sebastià on es podran adquirir tot tipus de productes vinculats amb el fantàstic complementaran l’oferta.

S'estima que l'impacte econòmic que el Festival té a Sitges és de prop de vuit milions d'euros. D’aquesta xifra, dos milions estan vinculats amb l'activitat a les sales de projecció i la resta (sis milions) es generen a partir de les pernoctacions, les consumicions, les compres, entre altres. Segons les dades recollides, es calcula que durant els dies del certamen 200.000 persones visiten Sitges, de les quals el 40% pernocten a la vila.


Fantàstic per als nens i nenes

Els infants seran protagonistes de moltes de les activitats organitzades en el marc del Festival. Les seves creacions fantàstiques decoraran les seus del Prado i el Retiro, mentre que al Centre Cultural Miramar es podrà veure una exposició amb les obres realitzades pels alumnes de les escoles. A més, el Festival programa sessions gratuïtes per als infants, que un any més podran gaudir de la programació de cinema a la fresca de l’Hort de Can Falç i de la primera de les projeccions del Festival a l’auditori de l’hotel Melià, que des de fa anys té com a públic privilegiat a l’alumnat dels centres educatius de Sitges.

Aquest any, a més, es posa de nou en marxa una gimcana pels comerços de Sitges anomenada Troba la roda en la què els nens i les nenes hauran de trobar la roda amagada del film Mad Max, leit motive d’aquesta edició del Festival.

Per als infants interessats en passar a l’acció, la secció Fantàstic Kids organitza, entre altres, un taller per familiaritzar-se amb el llenguatge i el procés cinematogràfic, i aprendre a realitzar un senzill curtmetratge.

El Festival i els joves

El Festival d’aquest any para especial atenció als joves. Una de les principals novetats serà el Concurs de grafitis Fantastic Street Art, una activitat que s’organitza en col·laboració amb l’Espai Jove i que vol fusionar l'esperit cultural i artístic del jovent amb el Festival, alhora que promoure el grafiti com a activitat creativa, desmarcant-la de les signatures i marques que embruten incívicament les parets.
Vinculat al Festival, l’Espai Jove organitza també un taller de maquillatge terrorífic que tindrà lloc el 31 d’octubre.


Projeccions gratuïtes a la fresca

El cinema surt de les sales i arriba a les places aquest 2019. A més de les projeccions per a famílies i infants de l’Hort de Can Falç (que es podran consultar al web sitgesfilmfestival.com), aquest any el Festival programarà una sessió de curts a la fresca a la plaça Catalunya, al barri del Poble Sec, el dia 12 d’octubre a les 20.30 del vespre.


El sabor del fantàstic

La gastronomia també tindrà gust a fantàstic en aquesta edició. La Sitges Bacanal és una proposta gastronòmica unida al cinema que reinterpreta el leit motiv del Festival. Es tracta d'un esdeveniment excepcional per a 120 persones que tindrà lloc el divendres 11 d'octubre al restaurant l’Òpera Bistró, al Port d’Aiguadolç dissenyat pel xef Albert Jubany i en què els assistents podran gaudir d'una experiència gastronòmica única al costat dels convidats més exclusius de la 52a edició.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No