Santa Tecla

Onzè 4 de 8 dels Xicots de Vilafranca a la diada de Sitges

El proper compromís dels Xicots és aquest proper diumenge a la tarda a Torredembarra, on volen seguir rodant les estructures de 8 bàsiques

Redacció Sitges 30-09-2019 9:30 Lectures 2377
Onzè 4 de 8 dels Xicots de Vilafranca a la diada de Sitges. Xicots de Vilafranca

Onzè 4 de 8 dels Xicots de Vilafranca a la diada de Sitges. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca actuaven aquest dissabte a la tarda a Sitges, dins la Diada de celebració de Santa Tecla a la població del Garraf. Hi actuaven al costat dels amfitrions, la Colla Jove de Castellers de Sitges, els Castellers de Berga i els Xiquets de Vilaseca.

La Diada que va ser àgil i dinàmica, va ser molt propícia per als de Vilafranca que van assolir els castells que portaven en cartera.

Per començar la Diada entraven a plaça amb un pilar de 4 caminat, on van mostrar una pancarta de suport a les 7 persones detingudes i empresonades aquest cap de setmana.

En primera ronda van assolir el 7 de 7, molt segur, i que servia de revàlida d’aquesta estructura després que per la diada del seu aniversari n’haguessin de desmuntar dos intents. Per tant, castell recuperat, i confiança millorada.

En segon ronda atacaven el carro gros. Després d’un peu desmuntat, el van enlairar decidits, castell correcte fins la carregada, però que es va haver de defensar a la baixada, sense perillar en cap moment. L’onzè 4 de 8 de la temporada, tots descarregats, amb el que igualen el número de 4 de 8 que van descarregar la temporada passada.

Per tancar les rondes de castells van completar un bonic 5 de 7, sense complicacions. I van cloure la diada amb 3 pilars de 4 simultanis, de nou amb pancartes de suport als detinguts i empresonats.

Destacar el gran nombre d’estrenes a diferents posicions de pinya, crosses, contraforts, laterals, agulles, que s’estrenaven en aquesta bonica diada.

El proper compromís dels Xicots és aquest proper diumenge a la tarda a Torredembarra, on volen seguir rodant les estructures de 8 bàsiques, per veure fins on poden arribar en aquest darrer tram de temporada, amb les 5 darreres diades de l’any.

Aquesta setmana els assajos de dimecres i divendres, definiran els castells que es portaran diumenge a Torredembarra,  però també són dos assajos molt importants per seguir encarant els darrers reptes de la temporada. Els Xicots recorden els horaris dels assajos generals, dimecres a les 21h. i divendres a partir de les 22h, ambdós dies, amb els assajos previs de canalla.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No