Diada del Roser

Els Xicots es plantegen gaudir del camí cap al 2d7, 9de7, 7d8 i/o 4d9f

Amb el lema #Disfrutemelcamí, la colla de la camisa vermella vol animar els membres de la colla a assistir a la desena d’assajos i quatre actuacions que queden fins a la diada del Roser

Redacció Vilafranca del Penedès 01-10-2019 16:24 Lectures 3116
Els Xicots es plantegen gaudir del camí cap al 2d7, 9de7, 7d8 i/o 4d9f. Xicots de Vilafranca

Els Xicots es plantegen gaudir del camí cap al 2d7, 9de7, 7d8 i/o 4d9f. Xicots de Vilafranca

Els Xicots van iniciar la roda de premsa explicant que aquesta setmana han enlairat diversos pilars reivindicatius a favor de l’alliberament de les persones preses aquesta setmana, i defensant la llibertat d’expressió , la llibertat d’organització i la llibertat de tots els presos polítics.

A continuació els Xicots de Vilafranca van explicar que impulsen a partir d’aquesta setmana una campanya que culminarà el diumenge 20 d’octubre amb un assaig amb camisa a Cal Noi-Noi.

Amb el lema #Disfrutemelcamí, la colla de la camisa vermella vol animar els membres de la colla a assistir a la desena d’assajos i quatre actuacions que queden fins a la diada del Roser (diumenge, 3 de novembre), per tal de poder assajar amb garanties els reptes que es plantegen d’aquí a finals de temporada, i que passen pel 4 de 9 amb folre, el 7 de 8 i/o el 9 de 7. S’ha presentat un cartell dissenyat per la membre de la colla i de la Junta, Alejandra Rodríguez.

El cap de colla Gabi Cot recorda que “a principis de temporada ni ens ho plantejàvem” ja que el 2019 és un any “de renovació de troncs, de pom de dalt i de pinya”, però amb el 4 de 8 més que consolidat (onze de descarregats), la torre de 7 a punt de ser estrenada i el 3 de 8 recuperat, es veuen en cor de buscar objectius més ambiciosos que “si arriben, perfecte, i si no, per l’any que ve”. El principal repte és el 4 de 9 amb folre, que ja van completar dues vegades fa dos anys i que enguany només han bastit les cinc colles de gamma extra; però Cot no vol assegurar si el duran a plaça, ja que dependrà d’una major afluència als assajos. També s’han plantejat com a objectiu arribar a la vintena de castells de la gamma de vuit, dels que actualment porten 13 ( 11 quatres de vuit, i 2 tresos de vuit ).

D’altra banda, els Xicots van lliurar 700 euros per a projectes solidaris impulsats des de la colla vilafranquina: 400 euros en donacions per al pallasso Òscar Navarro “Anskari”, que és a punt de fer un viatge de dues setmanes a Moçambic per actuar principalment a orfenats. Els Xicots també van fer donació de 300 euros a Ampert, que va informar que al llarg de 2018 va facilitar el transport en minibús fins a Barcelona a 65 persones que estaven en tractament de radioteràpia (l’ajut procedeix d’una caminada solidària i de la recaptació feta per Sant Raimon pel grup de teatre dels Xicots, tal i com va explicar Joan Casanellas en representació dels Xicots).

El president de la colla, Xavi Llenas, va destacar que projectes solidaris com aquests en els que poden col·laborar, donen més sentit a la seva tasca com a colla castellera vinculada i compromesa amb la societat. Ampert ha estat la 4a. entitat solidaria amb qui han col·laborat enguany, i l’associació serà la encarregada de fer la entrega de camises als nous membres de la colla a l’assaig previ a la diada del Roser, el proper 30 d’octubre. Els altres tres projectes solidaris que ja han participat en les entregues de camises han estat la cooperativa Actua, la coordinadora Down Catalunya, i Anskari, Oscar Navarro.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No