Cinema fantàstic

Justin Benson i Aaron Moorhead tornen a Sitges amb un film sobre les drogues sintètiques i els viatges en el temps

'Synchronic' forma part de la Secció Oficial a Competició del Festival de Sitges

ACN/ Pere Francesch Sitges 09-10-2019 15:47 Lectures 1667
Els directors de 'Synchronic', Justin Benson i Aaron Moorhead, en roda de premsa al Festival de cinema de Sitges. ACN

Els directors de 'Synchronic', Justin Benson i Aaron Moorhead, en roda de premsa al Festival de cinema de Sitges. ACN

Dos paramèdics de Nova Orleans troben cadàvers que han patit una estranya mort que sembla relacionada amb una droga experimental. Poc temps després mentre tots dos es veuen immersos en una crisi personal, la substància s'introdueix a les seves vides i capgira la seva percepció del temps i de l'existència. Aquest és l'argument de la pel·lícula 'Synchronic' de Justin Benson i Aaron Moorhead, directors de 'Spring' i 'El infinito', totes dues seleccionades al Festival de cinema de Sitges. La seva nova cinta, 'Synchronic', forma part de la Secció Oficial a Competició del Festival de Sitges i tracta sobre les drogues sintètiques i els viatges en el temps.

En roda de premsa al Festival de Sitges, Justin Benson ha assenyalat que un dels temes que més els va interessar és la percepció del temps i la possibilitat de viatjar a través d'aquest. Amb Aaron Moorhead van decidir escriure un guió sobre els viatges en el temps i la seva connexió amb una droga sintètica. Moorhead ha afegit que més enllà de parlar sobre els viatges en el temps, la pel·lícula també volia introduir altres temes com la família, l'amistat i el sacrifici.

Justin Benson ha negat que volguessin explicar una història moralista sobre les drogues ni un film a favor o en contra d'aquestes. Ha reconegut que volien tractar la idea de la droga sintètica perquè a Estats Units se'n fabrica molta. Benson ha alertat que és molt perillós que no s'investiguin aquestes drogues sintètiques que es fabriquen i es llancen al carrer.

Aaron Moorhead ha indicat que volien que el protagonista de la història, que viatja en el temps, no fos el típic home heterosexual i blanc. En aquest sentit, ha dit que és molt diferent si un blanc viatja al passat que un afroamericà, ja la percepció que es té sobre ells és molt diferent. De fet, un dels protagonistes és Anthony Mackie, conegut per la seva participació a l'Univers de Marvel en el paper de Sam Wilson / Falcon.

Nova Orleans

La pel·lícula transcorre a Nova Orleans. Moorhead l'ha definit com "una de les ciutats més originals i úniques del planeta amb una història molt americana" i amb temes de fons "terribles" com el seu passat racial i el colonialisme.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament