Cinema fantàstic

Arriba a Sitges el "drama de misteri" 'Legado en los huesos', la segona part de l'adaptació de 'Trilogía del Baztán'

Fernando González destaca que, més enllà de la investigació policial, és un film sobre la família i la maternitat

ACN/ Pere Francesch Sitges 10-10-2019 16:52 Lectures 2403
Marta Etura i Imanol Arias 'Legado en los huesos' al Festival de Sitges, el 10 d'octubre del 2019. ACN

Marta Etura i Imanol Arias 'Legado en los huesos' al Festival de Sitges, el 10 d'octubre del 2019. ACN

La coproducció catalana 'Legado en los huesos' és la segona part de la 'Trilogía del Baztán' dirigida per Fernando González Molina després d''El guardián invisible' amb la inspectora Amaia Salazar, interpretada per Marta Etura, com a protagonista. La 'Trilogía del Baztán' és l'adaptació cinematogràfica de l'obra homònima de l'autora guanyadora del Premi Planeta Dolores Redondo. En declaracions a l'ACN, Fernando González Molina explica que els assassinats del film són "una excusa perquè la pel·lícula tracta sobre un personatge i el seu llegat familiar", i sobre la maternitat. La pel·lícula, que el director defineix com un "drama de misteri", arriba al Festival de cinema de Sitges en una Sessió Especial, fora de concurs, dins de la Secció Òrbita i s'estrenarà el 5 de desembre del 2019. Es preveu que la tercera part de la pel·lícula, 'Ofrenda a la tormenta', la tercera i final de la trilogia, arribi als cinemes el 3 d'abril del 2020.

La pel·lícula se situa un any després que Amaia Salazar resolgués els crims que van terroritzar la vall del Baztán. Embarassada i decidida a deixar enrere el que va viure a Elizondo, la vida de la inspectora es veu alterada pel suïcidi de diversos presos que deixen una única paraula escrita a la paret de les seves cel·les: Tarttalo.

Fernando González Molina explica que el to de les pel·lícules de la trilogia va evolucionant des d''El guardián invisible' que era més concreta i petita i la segona part que és "més ambiciosa narrativament i a nivell visual". El gran tret diferencial de la nova pel·lícula és que la protagonista, Amaia Salazar, és mare i "es converteix en una supervivent que fa tot el possible per protegir el seu fill. La pel·lícula és més emocional, mentre que la primera era més freda".

"Els assassinats del film són una excusa, perquè la pel·lícula tracta sobre un personatge i la seva família i el llegat que et ve del passat. És la història d'una mare terrorífica i d'una filla que intenta escapar d'ella", assegura. "Gairebé no és ni un thriller, sinó un drama de misteri", diu.

La pel·lícula, apunta el director, també parla de la dificultat de ser dona, mare i policia i això provoca conflictes. "La pel·lícula té un tema fonamental que és la maternitat i el que reps dels teus pares i el que deixes tu als teus fills", assenyala.

El film està protagonitzada per Marta Etura, Carlos Librado 'Nene', Francesc Orella, Benn Northover, Itziar Aizpuru, Elvira Mínguez, Colin McFarlane, Susi Sánchez, Patricia López, Pedro Casablanc, Paco Tous i Manolo Solo, que reprenen els personatges de la saga. Se sumen al repartiment original Leonardo Sbaraglia i Imanol Arias.

Francesc Orella

L'actor Francesc Orella es torna a posar en la pell del Montes, un policia "de la vella escola i que porta anys d'ofici". L'actor diu que "té una personalitat forta i està molt implicat amb la seva feina i el cas que investiga. És un cas tan inquietant i amb sorpreses molt fortes i fa que s'hi impliqui molt", afegeix.

Orella explica que quan li van proposar interpretar el personatge va estar "encantat" de tornar a la vall del Baztán i "feliç de ser-hi perquè al nivell amb el que s'ha treballat ha estat molt alt. Ha sigut un rodatge intens i sempre és un repte per un actor", apunta.

Admet que el seu personatge estava prou definit, però Orella apunta que cada quan interpreta un personatge "hi aportes coses personals". Indica que l'ofici de l'actor es "posar-se en la pell del personatge, entendre'l, empatitzar-hi, deixar-te anar i proposar coses".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No