Cinema fantàstic

Jornada comercial al Poble Sec vinculada al Festival de Cinema de Sitges

Taller de temàtica fantàstica, mercat tematitzat, decoració festivalera i una sessió de curtmetratges a la fresca convertiran la plaça de Catalunya del Poble Sec en un epicentre del festival

Redacció Sitges 11-10-2019 19:32 Lectures 3142
L’ambient del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya es contagia per tot Sitges. Ajuntament de Sitges

L’ambient del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya es contagia per tot Sitges. Ajuntament de Sitges

El Festival de Cinema de Sitges arriba aquest dissabte al Poble Sec. La regidoria de Promoció Econòmica, juntament amb els comerciants de la zona, han organitzat una jornada comercial que crea sinèrgies amb el Festival de Cinema per aconseguir que el fet d’anar a comprar sigui una experiència comercial única.  

En una plaça de Catalunya engalanada per a l’ocasió, i en el marc del tradicional Mercat del Dissabte, l’Ajuntament ha organitzat un taller de pintacares fantàstic i de terror en què una maquilladora professional convertirà a tots aquells que ho desitgin en les més variades criatures fantàstiques escollides.

Les activitats se succeiran al llarg de tota la jornada, des del matí fins a la nit. A partir de les sis de la tarda, l’associació de comerciants del Poble Sec instal·larà una carpa informativa per als comerços. Alguns d’ells oferiran una petita mostra de productes al carrer. Serà fins a dos quarts de nou del vespre, quan tancaran les botigues. Començarà llavors una sessió de curtmetratges a la fresca organitzada juntament amb el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

És el primer any que el Poble Sec acull aquesta sessió cinematogràfica, que ja és una tradició arrelada a altres espais de Sitges com l’Hort de Can Falç o el Port de Sitges – Aiguadolç. Durant una hora i mitja, el públic assistent podrà veure fins a set curtmetratges i submergir-se de ple en l’ambient fantàstic i de terror.  Amb la sessió cinematogràfica, la regidoria posarà el punt i final a la jornada de comerç més cinematogràfica del calendari d’esdeveniments de la vila.

Fer arribar el Festival a tothom

La iniciativa surt del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i té com a objectiu fer partícip el comerç i els diferents barris de Sitges de l’activitat derivada dels grans esdeveniments com, en aquest cas, el Festival de Cinema. “Es tracta d’aprofitar l’atenció que generen tots els grans esdeveniments per tal de generar activitat econòmica en el sector comercial, així com en el de la restauració o l’hoteler”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, que ha afegit que “si tots unim esforços i remem en la mateixa direcció, aconseguirem que visitar Sitges o participar dels esdeveniments que hi tenen lloc, sigui una experiència vivencial original i immersiva que marqui la diferència per al nostre comerç”.

Al centre de la vila, la proposta s’ha materialitzat, aquest 2019, en activitats que ja tenen un llarg recorregut, com ara el concurs d’aparadors, pel que els comerços decoren els seus aparadors amb motius fantàstics; o en el concurs Troba la roda, en el que han participat 31 comerços d’arreu de Sitges i que proposa als infants un joc: trobar la roda de la pel·lícula “Mad Max”, leit motive de l’edició d’aquets any del Festival, amagada als aparadors de Sitges.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No