Diada de la Jove de Sitges

Els Xicots de Vilafranca actuaran per tercera vegada enguany a Sitges

Aquesta diada estava prevista per dissabte a la tarda, però les colles participants han decidit conjuntament aplaçar-la a diumenge a la tarda, per la coincidència amb la manifestació convocada dissabte a la tarda a Barcelona

Redacció Vilafranca del Penedès 21-10-2019 17:53 Lectures 514
Els Xicots de Vilafranca actuaran per tercera vegada enguany a Sitges. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca actuaran per tercera vegada enguany a Sitges. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca estan preparant la que serà la seva 3a. actuació enguany a Sitges, en motiu de la XXVII Diada de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Aquesta diada estava prevista per dissabte a la tarda, però les colles participants ( Colla jove de Castellers de Sitges, Castellers e Lleida, Castellers de Vilafranca i Xicots de Vilafranca) han decidit conjuntament aplaçar-la a diumenge a la tarda, per la coincidència amb la manifestació convocada dissabte a la tarda a Barcelona.

La colla de Vilafranca va fer un assaig especial amb camisa aquest passat diumenge al seu local, on s’hi van poder veure diverses proves dels castells que estan treballant aquest darrer tram, com la torre, el tres, el quatre, el cinc i el set. Van finalitzar l’assaig enlairant un pilar de suport a les persones preses durant les mobilitzacions d’aquesta setmana arreu del país, i en especial dedicat a David Solé, fill d’una membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, empresonat també de forma totalment desproporcionada. #LlibertatDavidSole. També van demanar la #LlibertatLauraSole una altre persona presa a Tarragona.

Diumenge al matí alguns membres de la colla també participaran en la gravació de l’espot  per la Marató de TV3 que es durà a terme a Barcelona, a l’Avinguda de Maria Cristina, a les 12h. sota el lema “Minories que fan una Majoria” on es vol formar una gran pinya.
També destaquen aquesta setmana els assajos de dimecres i divendres. Els Xicots recorden els horaris d’aquests  assajos, dimecres a les 21h. i divendres a partir de les 22h, ambdós dies, amb els importants assajos previs de canalla.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament