Última diada

Els Nens del Vendrell celebren aquest cap de setmana la festa de Sant Zacaries

Els Nens va ser la colla que va descarregar, per primera vegada al segle XX el pd6 i el pd7f, justament ara fa 50 anys

Redacció El Vendrell 24-10-2019 9:54 Lectures 3637

Els Nens del Vendrell acaben temporada aquest cap de setmana amb la tradicional diada de Sant Zacaries, que enguany tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre, a les 12 del migdia. Com ja és habitual, la diada anirà precedida de les tradicionals matinades, esmorzar al local de la colla i pilar d’homenatge al mític cap de colla, Jan Julivert. Després de la diada, la colla anima els seus castellers a assistir al dinar de germanor que tindrà lloc al mateix local, participar al bingo casteller que tenen organitzat i acabar la festa conjuntament amb una mica de música.

Així mateix, la colla castellera del Vendrell vol aprofitar aquest cap de setmana per recordar una fita històrica, i és que els Nens va ser la colla que va descarregar, per primera vegada al segle XX el pd6 i el pd7f, justament ara fa 50 anys, el 21 de setembre i el 23 de novembre de l’any 1969, respectivament. El pd7f, a més a més, va representar el primer castell amb folre descarregat també al segle XX, convertint els Nens del Vendrell en els protagonistes de la recuperació d’una part del castell, el folre, habitual del segle anterior. Per aquet motiu, els vendrellencs han organitzat un vermut-tertúlia obert a tothom sobre el pd6 i el pd7f al seu local, aquest dissabte 26 d’octubre, a les 12 h, on parlaran alguns dels protagonistes d’aquella gesta i s’oferirà vermut gratuït per a tots els assistents.

Els Nens tancaran definitivament la temporada 2019 amb el sopar de gala, que tindrà lloc al restaurant Xaloquell el dissabte 9 de novembre, i l’assemblea general ordinària de socis del desembre, amb data encara per determinar.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No