Memòria històrica

El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana dels Monjos crea un espai familiar per a la divulgació

L’aviadora Pepa Colomer conduirà els visitants a descobrir com era, quina funció tenia, quin personal treballava i quins avions hi va haver a l’antic aeròdrom

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 28-10-2019 11:50 Lectures 2076
El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana dels Monjos crea un espai familiar per a la divulgació. CIARGA

El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana dels Monjos crea un espai familiar per a la divulgació. CIARGA

El CIARGA amplia la seva oferta d’activitats amb la inauguració d’un espai familiar on els més petits podran completar la visita al centre fent ús d’un nou àmbit creatiu i didàctic especialment pensat per a ells.

L’espai familiar estarà actiu els caps de setmana durant l’horari d’obertura del centre i allà hi trobaran jocs i propostes de manualitats relacionades amb la temàtica de l’espai. Al mateix temps, s’estrena un paquet infantil de descoberta de l’antic camp d’aviació que es podrà adquirir al taulell del CIARGA.

L’aviadora Pepa Colomer conduirà els visitants a descobrir com era, quina funció tenia, quin personal treballava i quins avions hi va haver a l’antic aeròdrom. Una sèrie d’exercicis i jocs per tal de poder descobrir el CIARGA autònomament, fomentant l’observació activa i el joc.

L’espai familiar i el paquet Descobreix el CIARGA amplien les possibilitats de descoberta d’aquestes instal·lacions i presenten noves maneres lúdiques i participatives d’acostar la història als nens i nenes adaptades a les necessitats del públic familiar.

El CIARGA, Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, és un equipament museogràfic inaugurat l’any 2011 relacionat amb l’aviació i la guerra civil ubicat a l’espai del Serral dins l’aeròdrom republicà dels Monjos i que formava part del Vesper de la Gloriosa.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No