Pubillatge

La sitgetana Ona Almirall, Pubilla de Catalunya 2019

La jove sitgetana Ona Almirall Mirabent s’ha proclamat Pubilla de Catalunya 2019 en l’acte oficial d’elecció celebrat aquest cap de setmana a Solsona

Redacció Sitges 30-10-2019 18:32 Lectures 2192
La sitgetana Ona Almirall, Pubilla de Catalunya 2019. Ajuntament de Sitges

La sitgetana Ona Almirall, Pubilla de Catalunya 2019. Ajuntament de Sitges

Després de ser Pubilla del Prado i de Sitges, Ona Almirall s’ha proclamat Pubilla de Catalunya 2019. Almirall ha rebut la màxima distinció del pubillatge català aquest cap de setmana en un acte celebrat a Solsona on ha estat acompanyada d’una delegació sitgetana encapçalada pel regidor de Tradicions i Festes, David Martínez; la presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín; i l’Hereu de Sitges que també optava al títol d’Hereu de Catalunya, Sergi Molina.

Al costat d’Ona Almirall, Borja Galbany d’Arenys de Mar ha estat nomenat Hereu de Catalunya 2019. Els dos han aconseguit aquest títol nacional després de superar aquest dissabte els exàmens que van realitzar davant els més de 60 candidats i candidates. La prova va consistir en un test d’actualitat de cultura general i cultura catalana, un test escrit i una entrevista oral. Almirall i Galbany han rebut la banda i la faixa respectivament dels solsonins Albert Colell i Laura Algué com a representants del pubillatge català.

Durant l’acte d’elecció de la pubilla i l'hereu també s’han escollit les dames i els fadrins de Catalunya 2019. Els representants de les diferents províncies són: Arnau Vilaplana i Júlia Barceló per les comarques gironines, Aitor Domènech i Roser Soler per les comarques tarragonines; Roc Grandia i Estel Calvo per les comarques barcelonines, i Laura Daurell i Felipe Martínez per les comarques de Lleida.

Pubilles de Sitges i de Catalunya

Al llarg de la història del Pubillatge a Sitges, tres sitgetanes han aconseguit ser Pubilles de Catalunya: Carme Serra (Pubilla de Catalunya1985), Sílvia Campillo (Pubilla de Catalunya 2004) i Ona Almirall (Pubilla de Catalunya 2019).

Hereu de Sitges i de Catalunya

El sitgetà Josep Van Gorkom també va aconseguir proclamar-se Hereu de Catalunya l’any 2015.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament