Exposició Nacional de Clavells

La comissió de Corpus de Sitges distribueix més de 3.000 esqueixos de clavells

Són de 30 varietats de clavells entre els expositors que participaran en la 81a Exposició Nacional de Clavells

Redacció Sitges 01-11-2019 9:32 Lectures 3786
La comissió de Corpus de Sitges distribueix més de 3.000 esqueixos de clavells. Ajuntament de Sitges

La comissió de Corpus de Sitges distribueix més de 3.000 esqueixos de clavells. Ajuntament de Sitges

Corpus és una de les tradicions més estimades per les sitgetanes i sitgetans i per fer-la més lluïda, des d’aquest dijous, 31 d’octubre, els participants al concurs de Clavells ja poden començar a cultivar aquesta planta. La Comissió de Corpus ha començat a repartir des de la vigília de Tots Sants 3.000 esqueixos de 30 varietats de clavells entre els participants a la 81a Exposició Nacional de Clavells.

Per cultivar els clavells, la Comissió de Corpus recomana seguir els consells següents: cal regar-los un cop a la setmana, que la terra estigui sempre humida. També cal tenir present que quan comenci a fer bon temps –al mes de març aproximadament- cal fer dos recs setmanals i després amb la calor –al mes de maig i juny–, serà necessari regar-los tres vegades a la setmana. Alhora cal tenir en compte no ruixar la planta i les flors, només la part baixa i la terra ben molles. Des del mes de març s’han d’adobar un cop al mes.

La Comissió de Corpus alerta també que si quan fa calor els clavells agafessin el “cuc”, ràpidament cal aplicar-li un insecticida i si és un fong marronós fosc, la roia, caldria aplicar una fungicida.

El Corpus 2020 se celebrarà el 14 de juny.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres